Politie Groningen

Maandag 9 april 2007

Provincie Groningen, 09-04-2007

Groningen: politie onderzoekt fietsendiefstallen

De politie heeft zondagmiddag in de Klaas de Vriezestraat een 33-jarige Stadjer aangehouden voor diefstal en heling. Er kwam een melding binnen dat een man met fietsen aan het slepen was en de fietsen bij een woning in de Concordiastraat afleverde. Agenten troffen daar de verdachte en een 52-jarige Stadjer. De 33-jarige verklaarde direct dat hij drie fietsen in de woning van de 52-jarige had achtergelaten. In de tuin en woning van deze man stond een heel assortiment aan fietsen. De circa vijftig fietsen waren allemaal kapot of er ontbraken onderdelen. De 33-jarige Stadjer werd aangehouden. Hij bleek nog vijf dagen cel of een boete van 330 euro open te hebben staan. Hij betaalde niet en werd dus weer in de cel gezet. De 52-jarige wordt gehoord. De verdachte deed afstand van de drie fietsen en de politie stelt een nader onderzoek in.

Haren: bromfietser zonder helm en rijbewijs

Een 22-jarige Stadjer viel bij een snelheidscontrole op de Dr. E.H. Ebelsweg in Haren door de mand. Hij reed zonder helm en staandehouding wees uit dat hij ook niet in het bezit is van een bromfietsrijbewijs. Dit kostte hem twee bekeuringen.

Groningen: alcomobilist verlaat auto en vriend

Een 25-jarige Stadjer is zondagmiddag op de Pop Dijkemaweg aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was na het veroorzaken van een ongeval op de Ulgersmaweg weggelopen bij zijn auto. En bij zijn 22-jarige vriend uit Groningen. Agenten werden op de Rijksweg gewaarschuwd door voorbijgangers dat er een ongeluk was gebeurd. Eenmaal daar bleek de 22-jarige inzittende naast de auto op de grond te liggen. Hij had pijn in zijn rug. Hij vertelde dat hij de auto niet bestuurd had en voorbijgangers vertelden dat de bestuurder was weggelopen. Op de Pop Dijkemaweg werd hij in de kraag gevat. Op het bureau bleek dat hij ruim 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De 22-jarige inzittende bleek in het ziekenhuis uiteindelijk alleen stijve spieren van het ongeval overgehouden te hebben. Het ongeluk gebeurde nadat de verdachte al rijdend aan de handrem trok. Hierdoor blokkeerden de achterwielen, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Ze kwamen tegen een hek en een boom tot stilstand. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer ingerekend na huiselijk geweld

De politie heeft zondagavond twee Stadjers ingerekend na huiselijk geweld. Een buurtbewoner van de Zonnebloemstraat hoorde glasgerinkel en hulpgeroep en alarmeerde de politie. Daar bleek een stel ruzie te hebben gehad, waarbij de man zijn vriendin had mishandeld. Hierdoor sprong de ruit in de voordeur. De vrouw was naar de Goudenregenstraat gegaan. Agenten troffen de 25-jarige vrouw daar, samen met haar 32-jarige vriend. Toen agenten hun verhaal en gegevens noteerden, kwam een auto met hoge snelheid aanrijden. Twee mannen sprongen uit de auto en renden op de verdachte af. De dienders wisten te voorkomen dat het uit de hand liep, maar moesten tegen een van de mannen pepperspray gebruiken. Een van deze heren, een 33-jarige Stadjer, zag kans om een van de agenten te slaan. Hierdoor liep de agent twee kleine verwondingen aan zijn neus en oog op. De verdachte van huiselijk geweld en de opstandige Stadjer werden ingerekend en werden op het bureau ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: vrouwen ruziën om man

Een 21-jarige vrouw uit Groningen is zondagnacht in een café op de Vismarkt aangehouden voor zware mishandeling. Zij had een andere 21-jarige plaatsgenote geslagen. De twee hadden gedurende de avond al langer problemen en vertelden de agenten dat dit om een man ging. Op een gegeven moment liep dit uit de hand, waarbij de ene vrouw de ander sloeg. Hierdoor braken bij het slachtoffer drie stukjes van haar tanden af. De verdachte werd ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Haren: jongens baldadig door Haren

De politie heeft zondagnacht op de Rummerinkhof een 17-jarige jongen uit Haren aangehouden. Agenten zagen drie jongens fietsen. Toen zij de agenten zagen gingen ze er rap vandoor. Een van de jongens ging onderuit en ging te voet verder. De 17-jarige jongen stopte. Al snel bleek dat hij met de andere twee meerdere vernielingen had gepleegd. Op het terrein van een hockey- en tennisvereniging lag een aantal containers omver. De inhoud ervan was op straat leeggegooid. Ook was onder andere een brievenbus kapot getrapt en werd een beeldscherm op straat gegooid. De ouders van de jongen zijn in kennis gesteld en de jongen is ingesloten. De politie doet onderzoek.

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

Een 24-jarige Stadjer is zondagnacht aan de West-Indische Kade aangehouden voor huiselijk geweld. De Stadjer had zijn vriendin op de Grote Markt geslagen. De twee liepen naar huis en ook onderweg moest ze het ontgelden. Een bewoner zag dat hij haar sloeg en belde de politie. De vrouw werd al huilend aangetroffen op de Korreweg. De man liep verderop en werd ingerekend. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Boerakker: vissers bekeurd

De politie heeft tijdens een visserijcontrole bij het Wolddiep in Boerakker drie vissers bekeurd. De drie visten met verboden aas, terwijl er ook niet gevist mocht worden, vanwege de gesloten tijd. Bij het Lettelberterdiep kon een visser niet de vereiste vispas tonen. Ook hij kreeg een bekeuring.

Hoogezand: geluk door 1 km/uur

Een 30-jarige motorrijder uit Sappemeer raakte zondagmiddag op de Industrieweg in Hoogezand net niet zijn rijbewijs kwijt. Tijdens een lasercontrole reed hij agenten tegemoet. Het was druk met autoverkeer, maar hij haalde meerdere autos in. Hij reed 99 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Als hij 1 km/uur harder had gereden, dan was hij zijn rijbewijs kwijt geweest. Nu leverde het hem een fikse bekeuring op.

Finsterwolde: fietser onder invloed gewond

Een 45-jarige fietser uit Finsterwolde is zondagavond op de Klinkerweg gewond geraakt. Hij was, zonder fietsverlichting, vanuit een uitrit de weg opgereden en zag een naderende auto over het hoofd. Ondanks remmen en proberen uit te wijken, slaagde de 19-jarige automobilist uit dezelfde woonplaats er niet in om de man te ontwijken. De fietser ging na de aanrijding naar huis, maar kreeg last van zijn borst en rug. Ambulancemedewerkers hebben hem meegenomen naar een ziekenhuis. De bestuurder van de auto reed niet onder invloed. De fietser rook sterk naar alcohol en van hem werd een bloedproef afgenomen.

Vlagtwedde: pinken op vakantie

De politie kreeg zondagavond omstreeks 22.50 uur een melding dat een aantal pinken op de Wollinghuizerweg richting Vlagtwedde liepen. Agenten zagen inderdaad een kudde pinken lopen. Achter de pinken reed een stoet autos. Voor de pinken fietste een man die het verkeer waarschuwde. De kudde rende richting de rotonde van Vlagtwedde en dat leverde nog meer gevaar op voor het verkeer. De pinken zijn vervolgens achter een gebouw aan de Dr. P. Rinsemastraat gedreven. De agenten wisten de pinken in te sluiten met gebruik van hekken. Na veel heen en weer gebel werd duidelijk dat de pinken zaterdag waren uitgebroken uit een weiland in Dersum (Duitsland). Een aantal is daar de A31 opgerend. In totaal ging het om elf pinken. De 50-jarige eigenaar heeft met behulp van omwonenden de pinken op zijn aanhangwagen geladen. Zo werd een einde gemaakt aan hun uitstapje.

Zuidbroek: vechtpartij leidt tot aanhouding

De politie heeft zondagnacht in een café in Zuidbroek een 26-jarige vrouw uit Zuidbroek aangehouden. Er kwam een melding van een vechtpartij in een café aan de Heiligelaan. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Er bleken meerdere vechtpartijen gaande te zijn en over en weer werd geschreeuwd. Ze haalden meerdere personen en groepjes uit elkaar. De 26-jarige vrouw werd aangehouden en geboeid in de politieauto gezet. Zij was meerdere keren betrokken bij een vechtpartij en ze bleef ze opzoeken. Dit leidde uiteindelijk tot haar aanhouding. Nadat ze was afgekoeld, werd ze de politieauto weer uitgezet. Bij een 20-jarige man uit Wildervank werd gereedschap in zijn mouw aangetroffen die hij uit zijn auto had gehaald. Hij krijgt proces-verbaal. Vooralsnog wil niemand aangifte doen.

Groningen: hennepkwekerij in voormalig politiebureau

De politie heeft zaterdagmiddag aan de Lavendelweg een hennepkwekerij ontmanteld. Toen agenten binnenkwamen bleken de planten al verdwenen. Na telling gaat het om circa 2000 plantjes die daar hebben gestaan. Essent constateerde dat de stroom illegaal werd verkregen. De gebruikelijke kweekapparatuur werd in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van het pand.