Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

883 Goede bestuurders bij verkeerscontrole in Arnhem-Zuid
Publicatiedatum: 9-4-2007 11:56:24

ARNHEM Bij een verkeerscontrole van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) in de Arnhem-Zuid op de Groningensingel, zijn vrijdag 891 bestuurders gecontroleerd. 883 bestuurders hielden zich aan de verkeersregels en maken kans beloond te worden. In totaal werden acht bekeuringen uitgeschreven. De controle vond s middags plaats tussen kwart voor vier en zeven uur.
Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij reden onder invloed. Op de kruising met de Burgermeester Matsersingel werden twee bestuurders bekeurd omdat zij door het rode licht reden. Eén bestuurder kreeg een bon omdat hij over een voorsorteervak reed. De laatste twee bekeuringen werden uitgedeeld aan bromfietsers die niet op de juiste plaats van de weg reden.

Het VHT controleert in samenwerking met het plaatselijke team van de basis politiezorg van eind februari tot half mei 2007 extra in de wijken Vredenburg en Holthuizen. Hierbij worden de overtreders bekeurd en worden de kentekens genoteerd van autos die zich aan de regels houdt. De eigenaren van deze autos krijgen een brief met daarin een lot waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Zoals een grip- & sliptraining op het ANWB circuit in Lelystad of een veiligheidspakket voor in de auto. De prijzen worden door het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) beschikbaar gesteld. (07-053326)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---