Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 09-04-2007

Grafittispuiters aangehouden

BILTHOVEN - Op zaterdagochtend 7 april heeft de politie twee mannen aangehouden op de Julianalaan.

Het tweetal, een 21-jarige man uit Huis ter Heide en een 18-jarige inwoner van Amersfoort, reden op hun fiets zonder verlichting over de Julianalaan. Surveillerende agenten hield hen rond 04.30 uur staande. Er werd naar hun identificatiebewijs gevraagd, maar dit bleken zij niet bij zich te hebben. Vervolgens werden zij aangehouden. Na fouillering bleken de mannen in hun rugzak verschillende verdovende middelen bij zich te hebben en spuitbussen met verf. De twee moesten mee naar bureau waar zij werden ingesloten.

Gestolen auto

BUNNIK - Op vrijdag 6 april heeft de politie op de Hardebroeklaan in Bunnik drie inzittenden van een gestolen auto aangehouden.

Omstreeks 13.00 uur zagen agenten een personenauto voor een verkeerslicht staan. De auto miste een kentekenplaat aan de voorkant en hierop werd de auto aan de kant gezet. Na navraag bij de meldkamer, bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. Hierop werd het drietal uit Utrecht van 15, 16 en 17 jaar oud aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

"Eigenaar" gestolen fiets aangehouden

BILTHOVEN - Op zaterdag 7 april heeft de politie rond 16.30 uur een 12-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden omdat hij een gestolen fiets bij zich had.

De jongen stond met een groepje jeugd op de Kwinkelier en ze zorgden daar voor nogal wat overlast. De verdachte had een opvallend nieuwe fiets bij zich en deze bleek na controle te zijn gestolen. Hierop moest hij mee naar het politiebureau, waar zijn ouders op de hoogte werden gebracht. Het jonge helertje krijgt een passende taakstraf van bureau HALT.

Aanhouding na vernielingen

ZEIST - Op zaterdagavond 7 april is een groep jongelui aangehouden omdat ze vernielingen pleegden in de omgeving van de Kroostweg Noord.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie een melding binnen van een man die zijn hond aan het uitlaten was. Een groepje jeugd zou onder andere brievenbussen uit tuinen halen en tegen verkeersborden slaan. Ter plaatse aangekomen trof de politie zeven jongeren aan. Allen moesten mee naar het politiebureau. Uiteindelijk werden vijf van hen -in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en allen uit Zeist- ingesloten voor verder verhoor.

Aanhouding na gebruik verdovende middelen

ZEIST - Op zondag 8 april heeft de politie rond 01.15 uur aan de Prins Hendriklaan een tweetal aangehouden nadat zij verdovende middelen hadden gebruikt in een personenauto.

Surveillerende agenten zagen de verdachten een horecagelegenheid aan de Prins Hendriklaan verlaten. De verdachten stapten hierop in een auto waar zij verdovende middelen gebruikten. De agenten zagen dit gebeuren en hielden de twee aan: een man van 19 jaar oud en meisje van 16 jaar, beiden uit Driebergen-Rijsenburg. Kort daarop werd bovendien de eigenaar van de auto, een 18-jarige Zeistenaar, aangehouden. Alledrie moesten mee naar het politiebureau waar ze werden verhoord. De ouders van het meisje werden op de hoogte gesteld en haalden haar later die nacht op.

Moedige getuige helpt politie

DE BILT - Op zondagavond 8 april kon de politie met behulp van een getuige twee Utrechters van 18-jaar oud aanhouden in de buurt van de Wittevrouwenstraat in Utrecht. Zij worden beiden verdacht van fietsdiefstal.

De getuige zag rond 20.15 uur die avond twee fietsen midden op een fietspad naast de Biltsestraatweg liggen. Vermoedelijk zijn deze fietsen van diefstal afkomstig. De 23-jare Utrechter vond dit nogal vreemd en besloot tien minuten later nog eens te gaan kijken. Plotseling kwamen twee jongeren schichtig aanlopen en sprongen op de fietsen. Hierbij werden zij voortgeduwd door een scooter met twee jongens erop. De getuige belde hierop de politie, maar probeerde de jongens te blijven volgen. Een motoragent ging achter één van de verdachten aan. Deze weigerde in de buurt van de Ridderschapsstraat op de grond te gaan liggen. Maar de getuige, die ook ter plaatse was, besloot moedig aan zijn benen te trekken, waarop de verdachte alsnog op de grond kwam te liggen. Ook nadat deze man was aangehouden, bleef de getuige de politie bijstaan. Uiteindelijk kon een tweede verdachte worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten in het politiebureau.



Laatst gewijzigd 09-04-2007 11:51