Hulpverlening Gelderland Midden

Uitslaande brand verwoest boerderij in Pannerden

Boerderij verwoest in Pannerden

PANNERDEN- Afgelopen nacht is een leegstaande boerderij in Pannerden, in de gemeente Rijnwaarden, door brand bijna geheel verwoest. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de rieten kap van het pand al geheel in de brand. Er kon niet worden voorkomen dat het pand tot aan de grond toe afbrandde. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Om 03.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een uitslaande brand aan de Rijnstraat 26 in de, in gemeente Rijnwaarden gelegen plaats Pannerden. Daarop rukten zij direct uit met twee voertuigen. Bij aankomst stond de boerderij al geheel in brand. Het droge riet was en gewillige prooi voor de vlammen. Door snel optreden wist men te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen leegstaande stal die was voorzien van asbesthoudende golfplaten.

Het pand stond al geruime tijd te koop. Afgelopen zaterdag moest de brandweer ook al uitrukken naar het pand omdat brand was gesticht aan de houten kozijnen.

Rond 04.40 uur was men de brandmeester. Nog tot in de vroege ochtend is de brandweer bezig geweest met nabluswerkzaamheden.