Politie Friesland

Politieberichten van Tweede Paasdag

Fryslân, 09-04-2007 o Politieberichten van zondag 8 april 13.00 uur t/m maandag 9 april 11.00 uur

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Taniaburg. De inbraak is gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Men kwam binnen door aan de achterkant van de woning een deur te forceren. Gestolen zijn onder andere een laptop, een camera en een geldbedrag. De technische recherche zal een onderzoek instellen, ook is een buurtonderzoek gehouden. Aangifte is gedaan door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: vernieling auto
De politie onderzoekt de vernieling van een auto in de Eikenstraat. De auto werd vernield tussen zaterdagmiddag en zondagochtend. De vier banden waren lek gestoken, de voorruit was ingeslagen en de auto was op diverse plaatse bekrast. Aangifte is gedaan door een 26-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: motorrijder onderuit
Zaterdag omstreeks 14.40 uur wilde een 28-jarige motorrijder uit Heerenveen vanaf de A7, komend vanaf Drachten, via het klaverblad de A32 op. De man kon de bocht niet houden, kwam in de berm terecht, werd gelanceerd en kwam in de tussenberm tot stilstand. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Hier werd een lichte hersenschudding geconstateerd, tevens mocht de man een nachtje ter observatie blijven.

Drachten: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Klaverweide. Men kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning te forceren. Gestolen werden een laptop, enkele sieraden en een geldbedrag. De technische recherche zal de zaak onderzoeken, aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Drachten.

Dokkum: te diep in het glaasje gekeken
De politie heeft zondagavond een proces-verbaal gegeven aan een 28-jarige bromfietser uit Broeksterwoude. De man was eerder die avond door de politie al gewaarschuwd niet te gaan rijden, omdat er alcohol in het spel was. Op de Rondweg West stapte hij echter op zijn brommer, waarna hij slingerend reed en niet alleen het overige verkeer maar ook zichzelf in gevaar bracht. Op het bureau blies de man 960 ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur.

Heerenveen: aanhoudingen voor wildplassen
De politie bekeurde maandagochtend vroeg een 37-jarige inwoner van Heerenveen. De man urineerde op het Fok tussen een aantal autos. De man weigerde zijn identiteit te geven. Toen de politie hem wilde aanhouden, beledigde de Heerenvener de politie. Hierop is de man overgebracht naar het bureau, waar hij een proces-verbaal kreeg voor wildplassen en beledigen. Even later werd op de A. Kuyperstraat een 26-jarige inwoner van Heerenveen eveneens bekeurd voor wildplassen.

Goenga: boerderij in brand
De politie heeft zondagavond drie bewoners uit een brandende boerderij gehaald aan de Goaijengamieden te Goenga. De brandweer, die even later ter plaatse was, heeft de brand geblust. De hele schuur van de boerderij is in de as gelegd, het woongedeelte kon nog enigszins worden gered. De brandweer is de hele nacht nog bezig geweest met nablussen. De politie heeft verder het verkeer geregeld. De technische recherche van de politie zal een onderzoek doen naar de eventuele aanleiding van de brand.

Berlikum: twee aanhoudingen na mishandeling
De politie heeft maandagochtend vroeg een 22-jarige inwoner en een 21-jarige inwoonster van Beetgumermolen aangehouden voor de mishandeling van een 20-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie. Het slachtoffer was in het gezicht geslagen door de mannelijk verdachte, later vermoedelijk ook in het gezicht geschopt door de vrouwelijke verdachte. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De mannelijk verdachte en het slachtoffer hebben al enkele jaren ruzie met elkaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Parrega: aanrijding onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft maandag omstreeks 07.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige automobilist uit Workum. De man reed over de Sudergoawei richting Bolsward. Nabij Parrega moest de man uitwijken voor een tegenligger die aan het inhalen was. Hierbij raakte de automobilist op een rechts van de weg gelegen parkeerplaats, maar de man kon zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen, waarna de auto de sloot inrolde. De man bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 505 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Omdat het een beginnend bestuurder betreft is ook het rijbewijs ingevorderd.