Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( maandag 9 april 2007
Opmerkingen ( geen

Sittard-Geleen; getuigenoproep doorrijding met achterlaten gewonde man

In de nacht van zondag op maandag is een automobilist doorgereden na een fietser te hebben aangereden op de Corbeystraat in Sittard. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis in verband met mogelijk hersenletsel.

Rond 02:00 uur kwam het slachtoffer, een 18-jarige jongen uit Sittard, bij zijn ouders thuis. Hij was erg in de war en had allerlei schaafwonden over zijn lichaam. Zijn ouders zijn hierop met hem naar het ziekenhuis gegaan, waar de politie werd gewaarschuwd. Het slachtoffer kon zich niet meer herinneren wat er was gebeurd. Hij wist nog wel dat hij die avond op bezoek in Born was geweest. De politie heeft hierop de route gereden die het slachtoffer vanaf Born zou hebben gefietst. Op de Corbeystraat / J.Bosschstraat in Sittard troffen zij de fiets aan van het slachtoffer. Deze was beschadigd.
Eerder die nacht, rond 01:15 uur, was de politie bij een doorrijding geweest op de Straatsburglaan in Sittard. Daar was een auto door een aanrijding beschadigd geraakt en ongeveer 10 meter verschoven.
De politie vermoedt dat beide aanrijdingen met dezelfde auto zijn veroorzaakt. Het zou hierbij gaan om een donkerkleurige auto. De auto moet linksvoor flinke schade hebben als gevolg van de aanrijding op de Straatsburglaan en rechtsvoor moet schade zitten als gevolg van de aanrijding met de fietser.
Mensen die weten waar deze auto staat of andere informatie hebben over de aanrijdingen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844(lokaal tarief)

Maastricht; brand in voertuigen

In de nacht van maandag op dinsdag, rond 01:00 uur, zijn op de Schellingruwe een trekker en een kampeerauto grotendeels uitgebrand.
Getuigen zagen dat de brand begon in de trekker, waarna de vlammen oversloegen naar de kampeerauto. Maandagochtend heeft de cabine van de trekker nogmaals vlam gevat. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Maastricht; man veroorzaakt onder invloed eenzijdige aanrijding

Zondagavond rond 22:30 uur is een 38-jarige bewoner uit Zuttendaal (België) met zijn auto van de weg geraakt en in de berm tot stilstand gekomen. Dit gebeurde op de Via Regia in Maastricht.
Getuigen verklaarden dat de man met een hoge snelheid in de richting van België reed. Hierbij zou hij een tegemoetkomende taxi rakelings hebben gemist. De man bleek een alcoholpromillage van 2,6 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

---- --