Persberichten lekstroom, 12.40 uur

Utrecht, 09-04-2007

Man op bromfiets aangehouden

VIANEN De politie heeft zaterdagmiddag een man op een bromfiets aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en onder invloed was.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Jan Blankenweg een man op een bromfiets rijden. De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat en de bestuurder had geen helm op. De agenten reden naast de man en sommeerden hem te stoppen. Het enige wat de man deed was meer gas geven en zijn middelvinger naar de agenten opsteken. Uiteindelijk kon de 33-jarige man uit Vianen klemgereden worden. De man probeerde nog steeds uit handen van de agenten te blijven.

Ondanks dat hij met zijn bromfiets op de grond lag bleef hij vol gas geven. De agenten hebben de man die veel verzet bood - weten aan te houden. Op het bureau bleek dat hij onder invloed was en wees de ademanalyse 590 ug/l uit. Ook kwamen er verdovende middelen uit zijn jas tijdens de fouillering. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aangehouden na verkeersruzie

Tull en T Waal De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden omdat hij naar aanleiding van een verkeersruzie een mishandeling pleegde.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding dat twee automobilisten ruzie hadden op de Lekdijk. Ter plaatse troffen agenten een 23-jarige man uit Schalkwijk aan. De man gaf aan zojuist mishandeld te zijn omdat hij ruzie had gehad met een andere automobilist. Bij het opdraaien van de Lekdijk vond een medeweggebruiker dat de man dit te ruim deed en maakte het bekende gebaar. Beiden stopten en er ontstond een woordenwisseling die overging in een handgemeen waarbij de verdachte sloeg met een stuk ijzer. Hierbij raakte de 23-jarige man uit Schalkwijk gewond aan zijn voorhoofd en arm.

Aan de hand van een opgegeven kenteken kon de politie de 62-jarige verdachte uit Tull en t Waal in zijn woonplaats aanhouden. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Agressieve winkeldief

HOUTEN Op zaterdagavond 7 april heeft de politie een winkeldief aangehouden in winkel aan de Spoorhaag.

Rond 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een winkeldief zich wel erg agressief gedroeg richting het winkelpersoneel. Ter plekke aangekomen, kon de 32-jarige man uit Nieuwegein direct mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een klein aantal goederen had verstopt onder zijn jas. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

MONTFOORT Op zaterdagavond 8 april heeft de politie een man betrapt op het rijden onder invloed op de Burggraaf Zwederlaan.

Rond 20.00 uur hield de politie de 25-jarige bestuurder staande omdat zijn rijstijl nogal opviel. Na de staandehouding bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Bij de ademanalysetest op het politiebureau blies de man 555 ug/l. Hierop kreeg de bestuurder een rijverbod van 6 uur uitgereikt.