Politie Gelderland-Zuid

Te veel drank

Beesd en Nijmegen, 09-04-2007

Beesd

Zondagnacht is een 20-jarige man uit Utrecht aan de Homburg in Beesd aangehouden voor openbaar dronkenschap. Rond 03.30 uur surveilleerde agenten in de omgeving van de daar gelegen uitgaansgelegenheid. De man liep op dat moment met onvaste pas op de weg en werd aangesproken door de agenten. Daarbij werd de man steeds agressiever naar de politiemensen toe en beledigden hen, in aanwezigheid van anderen. Hij is daarop aangehouden.

Nijmegen
Op de Weurtseweg in Nijmegen is zondagavond een 41-jarige Nijmegenaar aangehouden voor aantasting van de openbare orde. Ook hier was drank in het spel.
In eerste instantie kregen de politieagenten de melding dat er iemand dronken op een grasveld zou liggen, waarover men zich blijkbaar zorgen maakte. Op de opgegeven locatie troffen de agenten de man, inmiddels zittend op een muurtje aan. Onder toenemende belangstelling van omwonenden merkten de agenten dat de man de publieke belangstelling niet waardeerde. Hij begon zich steeds meer op te winden en schreeuwde naar omstanders. Toen hij door de agenten bekeurd werd en verzocht om lopend zijn weg verder te vervolgen, weigerde de man. Uiteindelijk werd hij beledigend naar de agenten toe; hierop is hij aangehouden. (01)