Politie Gelderland-Midden

Dertien bekeuringen bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 9-4-2007 12:38:45

HETEREN / DRIEL / ZETTEN - Bij aangekondigde controles in Heteren, Driel en Zetten heeft het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) zaterdag in totaal dertien bekeuringen uitgedeeld.

De controle in Heteren vond plaats op de Drielse Rijndijk (buiten de bebouwde kom) tussen drie en vier uur in de middag. 120 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid en gordel. Drie bestuurders reden te hard en kregen hiervoor een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid was 105 km/uur. Ook droeg één bestuurder geen gordel en kreeg hiervoor een bon.

Bij de controle in Driel werden in totaal zeven bonnen uitgedeeld. De controle vond s middags plaats op de Dorpsstraat (binnen de bebouwde kom) tussen kwart over vier en kwart voor zes. Van de 163 gecontroleerde voertuigen reden twee bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid is 78 km/uur. Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. De overige twee bekeuringen waren voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat en het identiteitsbewijs.

In Zetten werd s avonds tussen half zeven en half tien op de Wageningsestraat gecontroleerd op alcohol en gordel. Van de 513 gecontroleerde voertuigen, had één bestuurder teveel gedronken (een alcoholpromillage van 0,54, net iets boven de limiet). Ook kreeg één bestuurder een bon omdat hij zonder rijbewijs reed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---