Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 april 2007

Tanja Rijsman: 053-4555588

Ongeval met letsel

Geesteren

Zondag 8 april omstreeks 9.50 uur vindt aan de Langeveensweg in Geesteren een ongeval plaats. Een 20-jarige bestuurder uit Langeveen rijdt met z'n auto in de richting van Geesteren. Hij houdt hierbij onvoldoende rechts, waardoor een aanrijding ontstaat met een hem tegemoetkomende bestuurster van een personenauto. Beide auto's belanden gedeeltelijk in de sloot. De 20-jarige bestuurder is licht gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurster, een 66-jarige vrouw uit Geesteren bleef ongedeerd. Ten tijde van het ongeval was er zeer dichte mist. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeval. Beide voertuigen zijn afgesleept. (07-045511)

Fietser gooit met fiets

Hengelo

Zondag 8 april omstreeks 19.40 uur rijdt een auto vanaf de Josef Haydnlaan het kruispunt met de Oldenzaalsestraat op. Op dat moment komen er ook twee fietsers voor het stoplicht staan die ook uit de Josef Haydnlaan komen. Een van de fietsers gooit dan zijn fiets voor de personenauto, waardoor de bestuurster op de rem moet om een aanrijding te voorkomen. Politieagenten die op dat moment ook op het kruispunt zijn, zien het voorval gebeuren en spreken de personen aan. Dan blijkt dat de fietser, een 39-jarige Hengeloër, even daarvoor bijna een aanrijding heeft gehad met de personenauto door op het laatste moment over te steken. De bestuurster van de auto, een 24-jarige vrouw uit Hengelo en haar man, een 33-jarige Hengeloër hebben hem hierop aangesproken. De 39-jarige is hier niet van gediend en gooit daarom met zijn fiets. De agenten hebben hierop de 39-jarige fietser aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-045620)

Drugsbezit

Rijssen

Maandag 9 april omstreeks 2.00 uur zien bewakers dat twee bezoekers van een horecagelegenheid aan de Morsweg vermoedelijk drugs over en weer uitwisselen. De personen, een 23 en een 20-jarige Almeloër zijn hierop aangehouden. De personen zijn overgedragen aan de politie. Ze zijn meegenomen naar het bureau waar ze zijn ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek volgt. (07-045707)

Bromfietser negeert stopteken

Saasveld

Maandag 9 april omstreeks 2.00 uur zien politieagenten tijdens een controle aan de Weerselosestraat in Borne een bromfietser rijden met passagier, beide zonder helm. De bromfietser rijdt richting Saasveld. Agenten rijden achter de bromfietser aan en geven een stopteken, echter de bromfietser negeert dit. Ook negeert hij zwaailicht en sirene. Op de Bornsestraat lukt het de agenten om de auto voor de bromfietser stil te zetten. Dit heeft een botsing tot gevolg waardoor de bromfiets met beide opzittenden ten val komt. Hierop zijn de opzittenden, beide 17-jarige Almeloërs, aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (07-045734)

Bestuurder rijdt lichtmast omver

Haaksbergen

Zondag 9 april omstreeks 3.10 uur vindt een eenzijdige aanrijding plaats aan de Alsteedseweg in Haaksbergen. Een 19-jarige Enschedese rijdt met haar auto een weiland in waar op dat moment een paasvuur brandt. Als zij vast komt te zitten, biedt een 20-jarige Haaksbergenaar hulp. Behalve dat hij de auto uit het weiland rijdt, gaat hij ermee vandoor de weg op. Na wat heen en weer rijden, raakt hij in de slip en komt hij met de auto tegen een lantaarnpaal terecht. Hierdoor raken zowel de auto als de lichtmast beschadigd. Omstanders schakelen de politie in. De bestuurder is door de politie aangehouden wegens joyriding en rijden onder invloed. Aan het bureau wijst de ademanalyse 1,9 promille uit. Hij is ingesloten voor verhoor. (07-045729)

---- --