Persberichten Eemland noord, 12.05 uur

Utrecht, 09-04-2007

Bejaarde vrouw met geweld beroofd

BAARN - Op vrijdag 6 april kreeg de politie de melding binnen dat een bejaarde vrouw van 84 jaar oud, eerder die week slachtoffer was geworden van een brutale beroving.

De inwoonster van Baarn liep met haar looprekje op dinsdag 3 april omstreeks 09.30 uur richting de Brink om de markt te bezoeken. Ter hoogte van het Oranjepark zag zij dat een getinte man vanuit de Pekingtuin haar tegemoet kwam lopen. De man gaf haar een klap op het achterhoofd en een duw in haar rug waardoor zij met haar looprek en al voorover in de bosjes viel. Daarna vroeg de man in goed verstaanbaar Nederlands om geld. Hierop trok hij een geldbiljet uit de portemonnee van het slachtoffer, hij liet haar achter en rende snel weg. Deze man had een rond gezicht, een lichtgetinte huid en droeg een lange donkere jas. Het slachtoffer is erg van streek door deze laffe beroving. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Eemland noord, via telefoonnummer 0900-8844.

Inbreker op heterdaad betrapt

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Op vrijdagavond 6 april kon de politie een inbreker op heterdaad aanhouden.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding van een buurtbewoner binnen dat er waarschijnlijk werd ingebroken in en woning aan de Nicolaas Beetsstraat. Ter plekke aangekomen, hoorde een agent gerommel in de garage van de betreffende woning. Bovendien was het raam van de garage kapot geslagen. De 27-jarige verdachte uit diezelfde woonplaats kon worden aangehouden. Hij werd ingesloten op het politiebureau in Amersfoort voor verder onderzoek.



Laatst gewijzigd 09-04-2007 11:58