Politie Drenthe

Maandag

Assen, 09-04-2007

Jongen overvallen, politie zoekt bestuurder
Zondagmorgen, omstreeks 05.30 uur, fietste een 18-jarige jongen uit Koekange vanaf de richting Meppel over de Hoogeveenseweg langs het Tolhuisje in de richting Rogat. Bij de sluis in Rogat fietste hij linksaf richting Koekange toen hij door een man van de fiets werd geslagen. Deze man ging boven op hem zitten, sloeg hem en vroeg hem om zijn portemonnee. Tegelijkertijd doorzocht een andere man de zakken van de jongen. Toen die de portemonnee gevonden had renden de beide mannen naar hun fietsen en reden weg over de brug in de richting van Rogat. De jongen liep pijnlijke plekken op over zijn lichaam. In de portemonnee zaten persoonlijke documenten. De jongen denkt dat de overvallers rond de 20 jaar zijn en zijn spraken ABN met een licht Arabische tongval. Vermoedelijk is rond het tijdstip van de overval een VW Golf gepasseerd, wellicht rood van kleur. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder of inzittenden van die auto. Zij kunnen bellen met 0900 8844. (07-128916)

Man gewond achtergelaten na aanrijding
MEPPEL Zondagavond omstreeks 23.00 uur is een 22-jarige man uit Meppel gewond aangetroffen op een voetgangersoversteekplaats aan de Kleine Oever. Een aangereden fiets lag naast hem. Vermoedelijk is een automobilist vanaf het Bleekerseiland of de Brouwersstraat de Kleine Oever opgereden en heeft daar de overstekende fietser aangereden. De gewonde man is met onder meer beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Hij kon door de politie nog niet verhoord worden over de toedracht. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en naar getuigen. (07-129114)

Alcomobilisten
MEPPEL Zondagmiddag is een 33-jarige man uit Groningen aangehouden door de politie. Op de A28 werd hij gecontroleerd waarna een alcoholpromillage werd gemeten van 1. (07-128988)

PEIZE - In de nacht van zondag op maandag kwamen bij de politie meldingen binnen van een racende automobilist aan de Roderweg. Agenten troffen bandensporen aan op het wegdek. In de omgeving werd de betreffende auto aangetroffen met de 21-jarige bestuurder uit Groningen. Hij gaf eerst nog een valse naam op maar bekende later dat hij geen rijbewijs had en daarom een valse naam had opgegeven. Hij had ook een alcoholpromillage van 1,6. De auto is in beslag genomen. (07-129153)

ZUIDWOLDE Agenten kwamen in de nacht van zondag op maandag op de N 48 een auto tegen die groot licht voerde. Zij wilden de bestuurder van deze auto controleren maar deze ging steeds sneller rijden in de richting van Ommen. Er werd een snelheid gemeten van minimaal 170 kilometer per uur na correctie. In Ommen werd de 24-jarige bestuurster uit Twijzelerheide gecontroleerd. Zij bleek een alcoholpromillage van 0,4 te hebben. Voor de snelheidsovertreding en gevaarlijk rijgedrag kreeg zij een bekeuring, haar rijbewijs werd ingevorderd. 907-129156)

Snelle motorrijder nabij TT-circuit
ASSEN Zondagmiddag werd van een 22-jarige motorrijder uit Groningen de snelheid gemeten toen hij over de Haar reed. Na correctie werd een snelheid gemeten van 144 km/uur, terwijl 80 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-128980)

Jeugdige dief aangehouden
ASSEN In de kleedkamer op het sportpark van LTC heeft een vrijwillige medewerker, belast met het toezicht rond het toernooi Top of Holland, een 14-jarige knaap uit Assen betrapt op diefstal van sieraden en geld vanuit een kleedkamer. De knaap maakte deel uit van een groepje jongelui. Vermoedelijk zijn hierbij nog mededaders die nog verhoord zullen gaan worden. Maandagochtend vroeg is in verband met deze diefstal een 22-jarige Assenaar aangehouden. (07-128982)

Man aangehouden voor illegaal paasvuur
EMMEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 19-jarige man uit Emmen aangehouden. Op een grasveld nabij de Havixhorst was eerder op de avond al een illegaal paasvuur ontstaan die door de brandweer is geblust. Later die avond ontstond een nieuw paasvuur waarop onder meer door de aangehouden man spullen werden gegooid. (07-129130)

Bert Peters is vandaag de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe. Om met hem in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.