Advocate Marcel T: Onderzoek lekken dagboek

NIJMEGEN, 20070409 -- De advocate van Mark T. heeft eind vorige week het openbaar ministerie gevraagd om een onderzoek in te stellen naar het lekken van het manuscript van haar cliënt die vastzit op verdenking van de moord op de Nijmeegse activist Louis Seveke. Volgens Bénédict Ficq is er "sprake van verdenking van schending van het ambtsgeheim." Dit meldt webzine RavageDigitaal.org


Aangezien het strafdossier slechts in handen is van de rechter, de verdediging en het openbaar ministerie, vermoedt Ficq dat het lek in kringen van de politie gezocht moet worden. "Op basis van reacties ga er vooralsnog vanuit dat er niet strategisch gelekt wordt door het OM. Dus zal het lek bij de politie zitten."

Over het motief om het dagboek te lekken wenst zij geen uitsluitsel te geven, "dat zou speculeren zijn." De informatie uit het dagboek die is gelekt, is volgens Ficq tot op heden "uiterst beperkt." De advocate zegt over aanwijzingen te beschikken dat er delen van het dagboek in omloop zijn bij de pers, dan wel ingezien zijn door journalisten.

Om te voorkomen dat het dagboek, dat mogelijkerwijs in z'n geheel in handen van de pers terecht is gekomen, voorafgaande het proces deels of integraal wordt gepubliceerd, heeft Ficq de media per brief aangeschreven en gewaarschuwd: 'Dit dagboek is een manuscript in de vorm van een geschreven autobiografie, waarin vele intieme details over het persoonlijk leven van cliënt worden opgetekend.
Het hele leven van cliënt wordt hierin door hem in kaart gebracht en ook de drijfveren om te kiezen voor het plegen van strafbare feiten worden hierin uiteengezet.'




Ingezonden persbericht