Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 09-04-2007

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

s-Hertogenbosch Zondagochtend kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er in een pand aan de Onderwijsboulevard werd ingebroken door twee personen. Ter plaatse kon de politie na een korte achtervolging te fiets in de Oeterselaan een 22-jarige Bosschenaar aanhouden. De man verzette zich hevig en de agenten moesten pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen. De tweede verdachte wist te ontkomen. De Bosschenaar is ingesloten. Uit het pand is een computer en een beeldscherm weggenomen.

Veghel Later deze zondagochtend zijn in de Populierlaan eveneens twee personen op heterdaad betrapt. Ook hier kreeg de politie een melding van een getuige. In het pand werden een 32- en een 49-jarige man uit Veghel aangehouden. De verdachten hadden inbrekerswerktuig bij zich. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau.

Aanhoudingen na verkeersongeval

Boxtel In de nacht van zondag op maandag heeft de politie op de A2 ter hoogte van Boxtel vijf personen aangehouden. De mannen uit Oss en Eindhoven in de leeftijden van 19, 20 en 22 jaar reden in de richting van s-Hertogenbosch toen zij door onbekende oorzaak van de weg raakten en met de auto op de kop tot stilstand kwamen. De vijf personen weigerden te verklaren tegenover de politie wie van hen de bestuurder was, waarop ze allemaal zijn aangehouden en voor nader verhoor zijn overgebracht naar het politiebureau. Een 22-jarige Ossenaar is voor behandeling aan letsel aan zijn handen en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft blaastesten afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik.

Verdachten aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat een aantal personen in de Tweede Rompert mini-bikes probeerden te starten. Dit lukte niet en vervolgens verstopten ze iets in de struiken. De inmiddels gearriveerde politie vond tussen de struiken enkele helmen én een 15-jarige Bosschenaar. Een tweede 14-jarige verdachte uit s-Hertogenbosch kon met behulp van signalementen in de Rompertsebaan worden aangehouden. De jongens zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Dodelijk verkeersongeval

Vught In de nacht van zondag op maandag is als gevolg van een verkeersongeval op de N65 ter hoogte van Vught een 33-jarige man uit Rijen omgekomen. Het slachtoffer zat als bijrijder in de auto bij een 28-jarige man uit Udenhout. De 28-jarige automobilist reed in de richting van Tilburg toen hij door nog onbekende reden in de berm raakte en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De 33-jarige man is ter plaatse overleden als gevolg van zijn verwondingen. De bestuurder en een eveneens 28-jarige passagier uit Udenhout moesten door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. Zij zijn met zwaar letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg.

Politie neemt harddrugs in beslag

Schijndel Zondagavond zijn in De Heikampen twee mannen uit Schijndel aangehouden. De 27- en 32-jarige mannen hadden enkele zakjes vermoedelijk cocaïne bij zich. Zij zijn voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Politie houdt fietsendief aan

Veghel In de nacht van zondag op maandag zagen surveillerende agenten in de Havenstraat een man fietsen met een tweede fiets aan de hand. De verlichting van de fietsen brandden niet en de agenten hielden de 31- jarige man uit Veghel staande. Hij bleek de fietsen zojuist te hebben gestolen uit een schuur bij een woning in de Asterstraat. De man is aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De fietsen zijn weer teruggebracht bij de eigenaren.

Politie onderzoekt brandstichting

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag is er brand uitgebroken in een geparkeerd staande auto en scooter in de Cypresstraat. Buurtbewoners en brandweer hebben de branden geblust. De politie vermoedt brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Politie houdt man aan na vernieling en inbraak bouwkeet

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie de melding van een getuige dat hij zag dat een persoon de ruit vernielde van een bouwkeet in de Runstraat en daar vervolgens naar binnen ging. Ter plaatse heeft de politie de 26-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau.