Politie Zeeland


---

O-1010-2007 Onder invloed
Tijdens hun surveillance in Renesse zagen twee agenten een Duitse personenauto heel zachtjes wegrijden over de Stoofweg.
Omstreeks 23.42 uur werd de auto aan de kant gezet en moest de 50-jarige bestuurder uit Glessen (D) een blaastest ondergaan. Uit de test kwam naar voren dat hij behoorlijk wat gedronken had en de agenten wilden de man meenemen naar het bureau om daar een ademanalyse te doen. De Duitser werd hierop erg vervelend en wilde totaal niet meer meewerken. Toen de agenten hem de consequenties uitlegden kon de man ineens wel een blaastest doen en hij haalde ook zijn rijbewijs ineens tevoorschijn. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna vijf maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij is door de agenten nog op zijn logeeradres afgezet. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-1011-2007 Vernielingen in Hulst
In Hulst (omgeving Zoutestraat) zijn het afgelopen paasweekeinde vernielingen gepleegd.
Omstreeks 01.00 uur ontdekte een bewoonster van de Zoutestraat dat haar tuinbeelden vernield waren. Ook lagen er op de rijbaan brokstukken van wat eens tuinvazen waren geweest. Ook werd, in de Moerschansstraat, een bedrijfsauto vernield. Er werd een houten pallet op het dak van de auto gelegd, waardoor schade ontstond. Door getuigen is gezien dat een groepje van 5 of 6 personen mogelijk iets te maken had met bovenstaande vernielingen. Ook werd gezien dat zij straatstenen over de weg gooiden en dat zij een dranghek midden op de rijbaan zetten. Een buurtbewoner had het groepje gevolgd met zijn auto, maar was ze helaas uit het oog verloren. Een schadebedrag is nog niet bekend.

O-1012-1007 Aangehouden na discriminerende opmerkingen
Gisteravond rond 21.30 uur zijn in de trein van Roosendaal naar Vlissingen, op het station in Goes, twee Vlissingers van 32 en 38 jaar oud aangehouden, omdat zij ervan worden verdacht discriminerende en antisemitische opmerkingen te hebben gemaakt tegen medereizigers.
De mannen waren in Roosendaal in de trein richting Vlissingen gestapt en startten daar een discussie met twee mannelijke medereizigers die hun muziek wat hard hadden staan. Nadat er wat andere reizigers opmerkingen over de harde muziek hadden gemaakt werd de muziek zachter gezet en beide mannen stapten uit de trein in Bergen op Zoom. Toen werd het vuurtje bij de ruziezoekers flink aangewakkerd en zij begonnen, in een volle treincoupe, racistische en antisemitische taal uit te slaan. Diverse mensen voelden zich door deze mannen ernstig beledigd en een Middelburgse mevrouw is op een gegeven moment, nadat de mannen door diverse inzittenden van de trein al waren aangesproken, de conducteur gaan halen. Die heeft de politie gewaarschuwd en de mannen konden op het station in Goes aangehouden worden. Drie inzittenden uit de trein (van 18, 24 en 48 jaar oud) hebben aangifte gedaan van belediging op het politiebureau. Kennelijk waren de bewoordingen en gebaren van de mannen zo ernstig dat er mensen behoorlijk emotioneel van werden. Zij begrepen niet dat er in de tegenwoordige tijd nog mensen waren die zulke gedachten uit konden dragen. De mannen zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij kunnen zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. De 38-jarige man vond het nodig om in het politiebureau een ophoudkamer onder te plassen. Hij mag de schoonmaakkosten hiervoor ook nog betalen.

---- --