Ferry Corsten Nieuwe KidsRights Ambassadeur


09.04.2007 / 18:39 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting kidsrights

Stichting kidsrights

TOP DJ FERRY CORSTEN IS NIEUWE AMBASSADEUR STICHTING KIDSRIGHTS Ferry Corsten en KidsRights bundelen krachten om bewustmaking en betrokkenheid onder jongeren te vergroten.

Amsterdam, 9 april 2007 Tijdens de Winter Music Conference verzamelen de dance industrie en muziekliefhebbers uit de hele wereld zich in Miami voor de tientallen feesten en het laatste nieuws uit de scène. Dit was dan ook de ideale setting voor de officiële bekendmaking van de samenwerking tussen de nummer 6 DJ van de wereld en de organisatie KidsRights, die Ferry Corsten heeft aangetrokken om zich in te zetten als ambassadeur voor dit goede doel.

KidsRights levert directe hulp aan kinderen in bestaande, goed lopende en niet te grootschalige projecten in landen over de hele wereld en zet zich tevens in voor bewustmaking en pleitbezorging hier in het Westen. KidsRights trekt aandacht voor de vele kinderen die zonder ouders leven, zonder onderwijs, in gedwongen kinderarbeid, of die verhandeld en uitgebuit worden.

Zoals Nobelprijswinnaar Desmond Tutu het zo treffend zei: 'KidsRights seeks to Give a Voice to the Voiceless'. Hierin wordt KidsRights ondersteund door een adviesraad waarin invloedrijke mensen als Nobel Vredesprijswinnaar F.W. De Klerk, Arun Ghandi, Bianca Jagger en Wim Kok zitting hebben. Nederlandse ambassadeurs zijn ook Caroline De Bruijn en Erik de Vogel (Ludo en Janine uit GTST).

De Rotterdamse top DJ / producer Ferry Corsten is al ruim 18 jaar actief bezig in de muziekindustrie. Corsten brak groots door
met onder andere zijn mega-hits 'Fire', 'Rock Your Body Rock' en het album 'L.E.F.' , welke binnen 2 weken de hoogste positie in de Amerikaanse downloadchart I- tunes wist te bereiken. Ook staat hij jaar op jaar weer genoteerd in de top 10 van werelds beste DJ's in DJ MAG top 100.

De samenwerking tussen KidsRights en Ferry Corsten is uniek, daar hij zich als ambassadeur exclusief aan dit goede doel zal verbinden. Het doel is om jongeren tussen de 15 en 25 jaar beter te bereiken en hen actief bewuster te maken van de huidige situatie omtrent kinderrechten in de wereld. De eerste stap is een speciale KidsRights website voor jongeren, waarbij muziek wordt ingezet om jongeren over de hele wereld met elkaar te verbinden, zodat zij in gesprek raken over dit belangrijke onderwerp.

Voor de DJ, die jaarlijks duizenden jongeren naar zijn optredens op diverse evenementen over de hele wereld trekt, is het een eer om als ambassadeur op te treden en jongeren te betrekken bij deze belangrijke maatschappelijke kwesties: 'Ik ben blij dat ik middels dit ambassadeurschap een bijdrage kan leveren aan de bewustmaking onder jongeren over het belang om stil te staan bij en om ons telkens weer in te blijven zetten voor de rechten van het kind', zegt Ferry hierover. Het komende jaar zal tijdens diverse optredens van de DJ extra aandacht worden gevraagd voor KidsRights en haar projecten.

Meer nieuws over deze activiteiten zullen te zijner tijd worden gepubliceerd. Ook kunt u www.kidsrights.info bezoeken voor meer informatie over deze en overige activiteiten van KidsRights. De website van Ferry Corsten is www.ferrycorsten.com .


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie:
Meer informatie over Ferry Corsten is te verkrijgen via Dance Therapy op 010-2519034 of door een email te sturen aan info@dancetherapy.nl. Dance Therapy is een productie- en management bureau dat de artiesten Ferry Corsten en Bart Claessen vertegenwoordigt (www.dancetherapy.nl) .
Meer informatie over KidsRights is te verkrijgen via KidsRights op 020-3435313 of door een mail te sturen aan anouk@kidsrights.nl