Politie Zeeland


---

O-1013-2007 Brievenbus in brand gestoken
Omstreeks 11.21 uur vanmorgen kwam er een melding binnen bij de meldkamer van de Zeeuwse politie dat er een brandlucht hing bij de Rabobank in Yerseke.
Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de brievenbus van de Rabobank in brand stond. Door de brandweer is het vuurtje geblust, maar de brievenbus is uitgebrand, alsmede alle post die erin lag. Een schadebedrag is nog niet bekend.

W-1014-2007 Verkeersongeval met letsel
Omstreeks 12.57 uur op maandagmiddag heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising Werendijke/Bosweg in Zoutelande.
Op de Werendijke in de richting van Zoutelande reden vier personenauto's achter elkaar. Een van de bestuurder, een 40-jarige man uit Drunen, wilde op het kruispunt linksaf de Bosweg in gaan. Twee bestuurders die achter hem reden zagen dit tijdelijk, maar de laatste auto, die bestuurd werd door een 55-jarige man uit Zevenbergen, zat even niet op de weg te letten en kon niet meer op tijd remmen om een aanrijding te voorkomen. Hij botste tegen de auto voor hem aan (bestuurd door een 32-jarige Belg uit Brussel) en die botste weer tegen de auto voor hem aan. (Bestuurd door een 37-jarige man uit Steenbergen.) De klap was dermate hard dat drie van de vier auto's zwaar beschadigd raakten en waarschijnlijk total loss verklaard kunnen worden. In de auto van de man uit Brussel zat een hoogzwangere vrouw (gegevens niet bekend). Zowel deze vrouw als de passagier en de bestuurder van de Zevenbergse auto zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over hun toestand is nog niets bekend. Alle auto's zijn weggesleept.

W-1015-2007 Ongeval met letsel bij Oost Souburg
Omstreeks 21.37 uur gisteravond zijn twee personenauto's op de kruising Sloeweg/Bermweg/A58 in Souburg met elkaar in botsing gekomen.
Een 28-jarige vrouw uit Deurne reed over de Bermweg in Souburg. Over de Sloeweg reed een auto die bestuurd werd door een 25-jarige man uit Oost-Souburg. De vrouw verleende geen voorrang aan de 25-jarige man en reed hem vol in de flank. Zowel de man als zijn passagiere (zijn 20-jarige vriendin) sloegen met hun hoofd tegen de voorruit van hun auto, omdat zij hun gordel niet om hadden. Achterin hun auto zat een baby die gelukkig wel goed vast zat. De baby mankeerde (voor zover bekend) niets. De man en de vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zij zijn behandeld aan hun verwondingen. De vrouw die het ongeval veroorzaakte is niet gewond geraakt. Een 14-jarige jongen die bij haar in de auto zat raakte gewond aan zijn neus. De verkeerslichten werkten op het moment van het ongeval niet, de oorzaak hiervan is niet bekend. Omdat de 25-jarige Oost Souburger op een voorrangsweg reed had de 28-jarige vrouw voorrang aan hem moeten verlenen. Zij verklaarde de auto totaal over het hoofd gezien te hebben.

O-1016-2007 File door kettingbotsing
Omstreeks 16.55 uur ontstond op de A58, ter hoogte van afslag De Poel bij Goes, een file van (rond 17.00 uur) ongeveer 3,5 kilometer lengte.
Even tevoren waren twee auto's met elkaar in botsing gekomen en omdat het overige verkeer daarvoor moest afremmen is de kettingbotsing vermoedelijk ontstaan. Bij de kettingbotsing waren 7 auto's betrokken, er vielen geen gewonden. Er zijn van de betrokkenen nog geen gegevens te melden, die volgen als er meer informatie te vergeven/verkrijgen is. (Ook bij de aanrijding met de twee voertuigen vielen geen gewonden.)

---- --