Ingezonden persbericht

Amsterdam, 9 april 2007

Amsterdam Airport Schiphol Award uitgereikt

Tijdens de finale van het vijfde Grachtenfestival Conservatorium Concours 2007 op zondag 8 april, zijn in het Muziekgebouw aan 't IJ de Amsterdam Schiphol Airport Award en de PodiumPrijs uitgereikt. Alle Nederlandse conservatoria zonden hun beste eindexamenstudenten naar het concours.

Dimitar Dimitrov van het Prins Claus Conservatorium in Groningen werd uitgeroepen tot winnaar van de Amsterdam Schiphol Airport Award, die werd uitgereikt door Paul Luijten, directeur Corporate Affairs van Schiphol Group.

"Het Grachtenfestival Conservatorium Concours sluit perfect aan bij het programma dat Schiphol Group ontwikkelt om mensen op hoog en laag niveau betere kansen te geven op de arbeidsmarkt. Door de Amsterdam Airport Schiphol Award kunnen de winnaars zich in het prestigieuze Banff Music Centre in Canada ontwikkelen tot nog betere musici", aldus Luijten.

De Amsterdam Airport Schiphol Award bestaat uit een studie van drie weken aan The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.

Ook de jeugdjury wees Dimitrov aan als winnaar van de PodiumPrijs. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het Grachtenfestival Conservatorium Concours dat beide jury's eenzelfde winnaar aanwijzen.

De winnaar van beide prijzen geeft een concert tijdens het Grachtenfestival, dat dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 19 augustus.

Over het Grachtenfestival:
Het Grachtenfestival viert in 2007 zijn 10-jarig bestaan van 11 tot en met 19 augustus.
Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad en aan de IJ-oevers. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde. Het Grachtenfestival biedt in hoge mate een podium aan jong talent. Ook het Kindergrachtenfestival, met producties voor baby's en peuters tot en met tieners, maakt deel uit van dit evenement. Veel concerten zijn gratis of tegen een lage toegangsprijs toegankelijk.

Hoofdsponsors van het Grachtenfestival zijn Schiphol Group en ING, hoofdsubsidiënt is Gemeente Amsterdam.
Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door ING Real Estate, Ymere en Vesteda.
Mediapartner van het festival is HDC Media.

----------
Voor meer informatie en beeld (foto's Roos Trommelen) in hoge resolutie:
De MediaVilla | 020 7176215 | www.demediavilla.nl
Jolanda Koopman jolanda.koopman@demediavilla.nl
Peter Tabernal peter.tabernal@demediavilla.nl

Zie ook: www.grachtenfestival.nl