Ingezonden persbericht

Geslaagd debuut Formido Swift Cup tijdens Paasraces

Zandvoort, 9 april 2007 - Steve Kirsch (Duitsland) is de grote winnaar geworden van het eerste raceweekend in de Formido Swift Cup tijdens de traditionele Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Dé nieuwe opstapklasse van de Nederlandse autosport kende met een tweetal spannende races een uitstekend debuut. Vooral achter de kop genoten de vele toeschouwers van fraaie deur-aan-deur gevechten.

Bij de start van de eerste wedstrijd over twaalf ronden pakte vanaf pole position Steve Kirsch gedecideerd de kop. Op geringe afstand volgde Tim van Gog, voor de snelste dame uit het veld, de van de tweede startplaats vertrokken Sandra Douma. Pas na zes ronden wist Kirsch afstand te nemen van zijn achtervolgers om daarmee de eerste Formido Swift Cup-race uit de historie op zijn naam te schrijven. Om de plaatsen vijf tot en met zeven was achter een sterk rijdende Karel Verspaget de hele race een spannend gevecht gaande tussen Bart van Raamsdonk, Marcel van Leen en Marcel Dekker. Na diverse fraaie inhaalacties passeerde het drietal in deze volgorde de finish, op de hielen gezeten door nog een vijftal rijders waarvan Suzanne Jager zich de sterkste toonde. De eerste wedstrijd met de 140 pk sterke Cup-uitvoering van de Suzuki Swift kenmerkte zich door geen enkele uitvaller terwijl ook geen van de rijders een pitstop hoefde te maken.

Voor Kirsch leek de tweede race een kopie van nummer één. Opnieuw maakte de snelle Duitser uitstekend gebruik van zijn pole position, had de eerste ronden Van Gog op zijn achterbumper om in het tweede deel van de race alsnog afstand te nemen en zijn tweede zege van het weekend veilig te stellen. Achter Van Gog gebeurde van alles. De van een derde plaats vertrokken Douma spinde in de eerste ronde maar vocht zich terug om vervolgens ten koste van Van Leen toch weer de derde podiumpositie voor zich op te eisen. Achter Van Leen ontspon zich een racelangdurend gevecht tussen Dekker, Peter Schreurs en de na een spin snel teruggekomen Verspaget. Pas in de laatste bocht pakte Verspaget ten koste van Schreurs de zesde positie.

Kirsch was uiteraard zeer tevreden over zijn dubbelzege. "Mijn team heeft een perfecte auto neergezet. Ik wist mijn rondetijden vast te houden en dat maakte het verschil." Met twee tweede plaatsen was ook Van Gog blij. "In de eerste ronden was het alles of niets maar Kirsch was snel en reed verdedigend erg sterk." Douma pakte met haar dubbele podium als snelste dame de zeges in de Ladies Cup: "In de eerste race was mijn start niet goed genoeg en in race twee kreeg ik een duw, spinde en moest daardoor van te ver terugkomen. Het gat naar de nummer twee was toen al te groot. Voor de Ladies Cup was het echter goed genoeg."

Uitslagen Formido Swift Cup, Paasraces, Circuit Park Zandvoort :

1e race:

1. Steve Kirsch, 12 ronden in 26:00.976;

2. Tim van Gog, op 5.269;

3. Sandra Douma, op 6.866;

4. Karel Verspaget, op 13.566;

5. Bart van Raamsdonk, op 27.173;

6. Marcel van Leen, op 27.615.

Ladies Cup:

1. Sandra Douma,

2. Suzanne Jager,

3. Laura Kool.

2e race:

1. Steve Kirsch, 12 ronden in 26:09.437;

2. Tim van Gog, op 6.173;

3. Sandra Douma, op 10.073;

4. Marcel van Leen, op 16.040;

5. Marcel Dekker, op 21.027;

6. Karel Verspaget, op 21.295.

Ladies Cup:

1. Sandra Douma,

2. Kim van den Berg,

3.Suzanne Jager

Tussenstand Nederlands kampioenschap Formido Swift Cup na twee races:

1. Steve Kirsch, 20 punten;

2. Tim van Gog, 16;

3. Sandra Douma, 12;

4. Marcel van Leen, 8;

5. Karel Verspaget, 8;

6. Marcel Dekker, 6.

---- --