Ingezonden persbericht

Winst voor vader en zoon Bleekemolen tijdens Paasraces

Nadat Sebastiaan Bleekemolen de tweede wedstrijd van de BMW 130i Cup had gewonnen, stond vader Michael Bleekemolen tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort wel een beetje onder druk. Maar met een strak gereden race, won de 57-jarige Aerdenhouter op zijn beurt de tweede manche uit de Dunlop SportMaxx Clio Cup. ,,Ik moest Sebastiaan minimaal evenaren, want anders kon ik vanavond natuurlijk niet thuiskomen."

Dankzij dit uitmuntende resultaat kent Michael Bleekemolen een uitstekend begin van zijn veertigste seizoen als coureur. In de eerste wedstrijd van de Clio's finishte hij al als zesde. Dankzij het nieuwe race-format, waarbij de eerste acht rijders uit de openingsmanche in omgekeerde volgorde starten in de tweede heat, mocht 'Bleek' vervolgens van de derde startplek vertrekken. Bij de eerste bocht had Michael de voor hem gestarte rijders al te pakken. Hij gaf de koppositie vervolgens niet meer uit handen.
Wanneer Michael voor het laatst had gewonnen, wist hij overigens niet meer. "Dat is wel even geleden", vertelde 'Bleek', wiens teamgenoten Pim van Riet (tweede, eerste manche), Melvin de Groot (tweede, tweede wedstrijd) en Benno van Ree (derde, tweede heat) ook podiumplaatsen scoorden. Piet de Gier finishte in de eerste race als achtste en mocht daardoor in de tweede race vanaf pole position vertrekken. Na een goede start viel hij enkele plaatsen terug, hij finishte uiteindelijk als achtste.

Sebastiaan Bleekemolen (Haarlem) maakte een uitstekende rentree in de autosport. Vorig jaar moest hij het tweede deel van het autosportseizoen missen vanwege een darmperforatie. Twee weken geleden zat hij voor de eerste keer weer in een raceauto, tijdens de Paasraces won hij de tweede race van de BMW 130i Cup. Sebastiaan begon de tweede race vanaf de pole position. Gedurende de race stond hij onder zware druk van een achtervolgend vijftal, aangevoerd door Tim Coronel. Sebastiaan liet zich niet tot een foutje verleiden en won na zestien zenuwslopende ronden met een minimale marge. "Het was een zware race", blikte de gelukkige winnaar terug. "Deze zege had ik totaal niet verwacht. Tijdens de kwalificatietrainingen ging het helemaal niet, ik reed de dertiende trainingstijd. In de eerste race zag ik kans om naar de zevende plek op te klimmen. Omdat de top acht in de tweede wedstrijd in omgekeerde volgorde van start gaat, stond ik op de startopstelling voor de tweede race vooraan. Deze zege wil niet zeggen dat we als team klaar zijn, we komen nog snelheid tekort."

Nick Bleekemolen, de neef van Sebastiaan, won in de tweede race het klassement van de BMW Drivers Trophy, voor rijders met weinig middelen en/of een beperkte hoeveelheid ervaring.

Debutant Hans Rutte reed de beide races uit en deed daarmee zijn eerste, waardevolle race-ervaring op. Henry van Os was samen met prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau bij een zwaar ongeval betrokken. De BMW 130i van Van Os ging enkele keren over de kop, gelukkig stapte Henry ongedeerd uit.

Komend weekend rijden Sebastiaan en Michael Bleekemolen beiden in de Porsche Supercup tijdens het voorprogramma van de Formule 1 in Bahrein.

In de debuterende raceklasse Formido Suzuki Swift Cup bracht Team Bleekemolen ook twee coureurs aan de start. Verder dan een vijfde plaats van Bart van Raamsdonk kwam het team niet. Cees van Oord scoorde in de twee verreden heats een beste resultaat met stek acht.

Uitslag eerste race Dunlop SportMaxx Clio Cup:

1. Tim Buijs 12 ronden in 23.59,881 minuten, 2. Pim van Riet op 1,604 seconden, 5. Melvin de Groot 13,884, 6. Michael Bleekemolen 14,357, 7. Benno van Ree 16,642, 8. Piet de Gier 17,517, 22. Ruud Steenmetz (uitgevallen). Uitslag tweede race: 1. Michael Bleekemolen 12 ronden in 24.18,468, 2. Melvin de Groot op 0,919 seconden, 3. Benno van Ree 1,120, 6. Pim van Riet op 6,870, 8. Piet de Gier op 12,059, 17. Ruud Steenmetz op 26,066. Tussenklassement: 1. Tim Buijs 35 punten, 2. Michael Bleekemolen 30, 3. Pim van Riet 28, 4. Melvin de Groot 28, 5. Benno van Ree 24, 8. Piet de Gier 17.

Uitslag Race 1 BMW 130i Cup:

1. Tim Coronel, 7 ronden in 13:52.150; 2. Ricardo van der Ende, op 1.125; 3. Bas Schothorst, op 2.324; 7. Sebastiaan Bleekemolen, op 7.409; 16. Hans Rutte, op 1:07.562; 17. Nick Bleekemolen, op 1 ronde; 21. Henry van Os, op 2 ronden. Race 2: 1. Sebastiaan Bleekemolen, 16 ronden in 31:24.649; 2. Tim Coronel, op 0.268; 3. Dillon Koster, op 1.063; 11. Nick Bleekemolen, op 29.414; 15. Hans Rutte, op 1:16.692.

Tussenstand: 1. Tim Coronel 18; 2. Sebastiaan Bleekemolen 12.

Uitslag eerste race Formido Suzuki Swift Cup:

1. Steve Kirsch 12 ronden in 26.00,976 minuten, 5. Bart van Raamsdonk op 27,173 seconden, 11. Cees van Oord 33,136.

Uitslag tweede race: 1. Steve Kirsch 12 ronden in 26.09,437 minuten, 8. Cees van Oord op 46,844 seconden, 14. Bart van Raamsdonk.