Ingezonden persbericht

Toerclub Flevoland en Unicum werken samen

LELYSTAD/DRONTEN-Gelijk met de oplevering van de nieuwbouw bij de vv Unicum is de gebruiksovereenkomst tussen Toerclub Flevoland en Unicum getekend. De komende 25 jaar maakt de Toerclub gebruik van het complex en zij vindt daarmee een nieuwe huisvesting nadat de vorige was afgebrand.
Na intensief overleg is besloten tot de langdurige samenwerking waardoor het sportcomplex in de Schouw multifunctioneel kan worden gebruikt. Unicum heeft de beschikking over een fraai complex maar zocht al een paar jaar naar mogelijkheden om het onderhoud te financieren. Met de komst van de Toerclub is de financiële basis aanzienlijk verbeterd. De besturen van beide vereniging hebben uitvoerig overleg gevoerd over de kansen en mogelijke knelpunten. Een belangrijk aandachtspunt was de bescherming van de dure fietsen van de leden van de Toerclub. Deze worden gestald in een eigen overdekte fietsenstalling waardoor er geen ballen tegenaan vliegen. De gemeente Lelystad steunt het initiatief om sport nog meer te integreren.

Foto: Harold Hofstra (gemeente) en de voorzitters van de Toerclub Flevoland en vv Unicum: Lydia Putter en Paul Ruisendaal



Ingezonden persbericht