Gemeente Heerlen

PERSBERICHT

Jazz on the Roof met supertalent Amina Figarova

Op dinsdag 10 april geeft jazztalent- en componiste Amina Figarova een live concert op het dak van het Glaspaleis tijdens een nieuwe Jazz on the Roof. Amina Figarova zal eigen gecomponeerde stukken van onder andere haar laatste cd 'Come escape with me' ten gehore brengen. Vanaf 21.00 uur is ze te beluisteren in het Restaurant van het Glaspaleis. Kaarten kosten ¤7,50 en zijn te bestellen via de balie van het Glaspaleis (045-5772200). Voor aanvang van het concert kunt u in Restaurant Glaspaleis genieten van een speciaal samengesteld 3-gangen diner, reserveren: 045-5772288. Jazz on the Roof wordt georganiseerd door Glaspaleis Heerlen i.s.m. Muziekschool Heerlen en Stichting Heerlen Jazz.

Amina Figarova is zonder twijfel een van de meest productieve en getalenteerde jazzpianisten uit Europa. Woonachtig te Rotterdam, geboren in Baku, Azerbaijan, begon Amina al op zeer jonge leeftijd met het componeren en spelen van pianostukken. Ze studeerde als 'klassiek concert pianiste' aan het Conservatorium van Baku. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde ze 'jazz performance', waarna ze verder studeerde aan het Berklee College of Music in Boston.

In 1994 nam ze haar eerste cd op, 'Attraction'. Deze cd kwam voort uit alle composities en arrangementen van Amina zelf. In 1998 komt ze met haar tweede album, 'Another me', met een mix van funk, fusion en R&B, beïnvloed door jazz, reggae en latinmuziek. In maart 2000 is ze uitgenodigd in het residence voor Dmitri Matheny Home Season in San Fransisco. Daar is de Amina Figarova International Band ontstaan, waarmee ze twee live cd's uitbrengt. Met haar laatst uitgebrachte cd 'Come escape with me' laat Amina haar uitzonderlijke talent zien. Haar muziek is smaakvol en verfijnd. 'Come escape with me' is opgenomen in Nederland met Marcel Reijs op de trompet, Kurt van Herck met tenor saxofoon, Tom Beek op alt saxofoon, Wiro Mahieu op de bas, Chris Strik op drums en Amina's man Bart Platteau op een heel scala fluiten. De muziek op deze cd is een goed voorbeeld van Amina's muziektalent en componeertalent. Ze neemt je mee naar het onbekende en laat je een andere atmosfeer proeven, telkens in haar eigen stijl en magische swing. 'Come escape with me' stond eerder hoog genoteerd in de Jazzweek airplay chart.

Amina Figarova is samen met haar groep op vele jazzfestivals en in jazzclubs overal ter wereld te zien geweest. Ze trad op tijdens het North Sea Jazz Festival, het New Orleans Jazz Festival, Capetown International Jazzfestival, het Salvador Bahia Jazz Festival, JakArt Festival en in clubs als de Blue Note Jazz Club New York. Ze heeft concerten gegeven in Israël, Europa, de Verenigde Arabische Emiraten, Mexico, Verenigde Staten, Azerbaijan en op vele andere plekken op de wereld. Amina tourt en treedt veel op met Denise Jannah. Ook heeft ze eerder opgetreden met The American All Stars Band, met James Moody, Nathan Davis, Claudio Roditi, Larry Corryell en Wynard Harper. Op dit moment toert Amina met twee verschillende groepen: haar septet met andere fantastische musici uit Nederland en België en met haar Amina Figarova International Quintet.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en Horeca Glaspaleis.
Glaspaleis, venster op cultuur - Bongerd 18 Heerlen - 045 - 5772200

www.jazzontheroof.nl
www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Charlotte Berkhout
J.Schmeitz8@heerlen.nl / C.Berkhout@heerlen.nl
045-5772203