Ingezonden persbericht


Rotterdam, 22 januari 2007

PERSBERICHT

Dutch Electronic Art Festival april 2007

Thema DEAF07 : Interact or Die!

Van 10 t/m 29 april 2007 zal het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) voor de achtste keer worden gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival voor elektronische kunst wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. Het is het eerste evenement dat zal plaatsvinden in het geheel vernieuwde cultuurcentrum Las Palmas op de Kop van Zuid. Dit jaar is gekozen voor het thema ŽInteract or Die!'.

DEAF presenteert een uitgebreid programma op het gebied van kunst, technologie, wetenschap en samenleving, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Tijdens het festival is er deze keer speciale aandacht voor China. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium. DEAF07 is hét evenement waar het internationale netwerk voor de 'Creatieve stad' elkaar ontmoet.

25 jaar V2_
Organisator V2_, dat DEAF heeft uitgebouwd tot een belangrijk internationaal festival op het gebied van kunst en mediatechnologie, bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom zal één van de thema-avonden geheel in het teken staan van het jubileum van V2_. Daarnaast is een deel van het festivalprogramma gewijd aan het netwerk dat V2_ de afgelopen jaren opbouwde in China en Azië. Jonge Chinese kunstenaars, tentoonstellingsmakers en een aantal sleutelfiguren uit de Chinese kunstwereld zullen een actieve rol spelen in DEAF.

Las Palmas als hoofdlocatie

De hoofdlokatie van DEAF07 is het verbouwde Las Palmas op de Kop van Zuid, het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn in Rotterdam. DEAF07 is daarmee het eerste festival dat plaatvindt in het vernieuwde cultuurcentrum, dat op 18 april officiëel zal worden geopend door een bijzondere gast. Andere locaties die DEAF aandoet zijn onder andere Museum Boijmans Van Beuningen, V2_, Staal, Ro Theater, Pakhuismeesteren en Arminius.

///EINDE PERSBERICHT///

Meer informatie over het Dutch ElectronicArt Festival (DEAF07) kunt u vinden op onze site: www.deaf07.nl U kunt ook contact opnemen met Annetje Lekkas, PR en Communicatie DEAF / V2_ op 010-2067272 / a.lekkas@v2.nl


---- --