Gemeente Delft

Verkeersouders hard nodig

De gemeente organiseert op dinsdagavond 10 april in het Meisjeshuis aan de Oude Delft 112 een informatieavond over verkeersveiligheid rondom basisscholen en het belang van verkeersouders. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur en is bedoeld voor ouders waarvan hun kind op de basisschool zit. De gemeente hoopt dat na deze avond op meer Delftse basisscholen verkeersouders actief zullen worden. Hiermee kan zij de verkeersveiligheid op weg naar school en rondom scholen beter aanpakken.

Om de verkeersveiligheid rondom basisscholen te vergroten en goed te kunnen reageren op verkeersproblemen, heeft de gemeente de hulp van verkeersouders nodig. Hun inbreng is waardevol want als geen ander kennen zij de verkeersproblemen op weg naar school en in de schoolomgeving. Daarnaast zijn zij ook beter bekend met de organisatiestructuren op school. Op een aantal scholen in Delft zijn al verkeersouders actief. Zij zijn onder meer betrokken geweest bij de plaatsing van fietsenrekken die geschikt zijn voor kinderfietsen, de organisatie van verkeersgedragacties en fietskeuringen, de aanleg van schoolzones met speciale bebording en weginrichting en de aanschaf van lesmateriaal voor scholen.

Ouders die naar de informatieavond willen komen, kunnen zich aanmelden bij Gemeente Delft, Angelique Hulspas, ahulspas@delft.nl mailto:ahulspas@delft.nl>, telefoonnummer 015 - 260 2468. Zij kunnen ook contact met haar opnemen wanneer zij meer willen weten over verkeersouders.

Noot voor de redactie,