Ingezonden persbericht



- persbericht -
Amsterdam, 5 april 2007

Agenten geven rondleidingen in Amsterdam

Bekijk het leven van agenten op straat. Vanaf dinsdag 10 april kunt u in Amsterdam met een oud diender op stap. Speciale agent-gidsen leiden geïnteresseerden rond door de meest opmerkelijke buurten en soms schimmige gebieden uit het dienstverleden.

De dienders vertellen over de spannende tijden uit hun arbeidshistorie tijdens surveillances, demonstraties en botsingen met rebelse inwoners van de stad. Wandel mee naar het no-go-gebied rondom de Zeedijk en Nieuwmarkt en verneem de verhalen over locaties waar ontruimingen van krakerspanden, gokpaleizen en drugsbunkers hebben plaatsgevonden. Juist door deze gebeurtenissen is Amsterdam gevormd zoals het heden reilt en zeilt.

De dienders verrassen de gasten met prachtige legendes uit het oude centrum, de grachtenreaal en de walletjes. Hoofdstukken uit een rebelse geschiedenis van Amsterdam maar vaak ook een link naar actuele gebeurtenissen.

De bijzondere stadstours en rondvaarten kunnen worden geboekt bij het bureau Crimi Tours te Amsterdam. Een initiatief speciaal opgezet om de prachtige avonturen van de dienders te kunnen overdragen aan jong en oud. Er zijn wekelijks speciale tijdens waarop de tours voor geïnteresseerden zullen aanvangen en ook kan er voor groepsuitjes een datum naar wens worden gekozen. Op www.crimitours.nl kunt u zich inschrijven en meer informatie opzoeken over de vele mogelijkheden en actuele thematische wandelingen.



Ingezonden persbericht