Gemeente Hardenberg

Verkeer Hoogeveenseweg Slagharen tijdelijk over bypass

Donderdag 5 april 2007

In Slagharen wordt volop gewerkt aan de aanleg van de rondweg die aan de westkant van het dorp wordt aangelegd. Vanaf volgende week wordt de aansluiting van de rondweg op de Hoogeveenseweg gerealiseerd. Om de werkzaamheden mogelijk te maken, moet het verkeer de komende twee weken tijdelijk over een bypass rijden. Omdat hier maar één rijbaan beschikbaar is, wordt het verkeer met verkeerslichten geregeld.

De rondweg sluit ter hoogte van de Tweede Blokweg aan op de Hoogeveenseweg. De werkzaamheden om deze aansluiting te realiseren, starten op dinsdag 10 april en duren circa twee weken. Tijdens de werkzaamheden moet het verkeer over een bypass rijden. De bypass is over het fietspad aan de noordzijde van de weg aangelegd. Hiervoor is het fietspad tijdelijk met een meter verbreed tot ruim 3 meter, tevens is er een asfaltlaag aangebracht. Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden om en om via de bypass rijden. Om dit in goede banen te leiden, worden verkeerslichten geplaatst. Zodra de aansluiting gerealiseerd is, wordt het fietspad in de oorspronkelijke staat hersteld.

De nieuwe rondweg wordt aan de westkant van Slagharen aangelegd en vormt straks de verbinding tussen de Coevorderweg en de Herenstraat. Met de komst van de rondweg in Slagharen hoeft het doorgaande verkeer tussen Hardenberg en Hoogeveen geen gebruik meer te maken van de Herenstraat, waardoor deze weg ontlast wordt. Ook zorgt de rondweg voor een goede ontsluiting van het nieuwe woon- en werkgebied Moeshoek. De rondweg gaat dit voorjaar open voor het verkeer.