Ingezonden persbericht


Den Haag, 10 april 2007

Presentatie onderzoeksrapport milieukwaliteit elektriciteitsproductie

De voorzitter van de vaste commissie voor Economische Zaken, mevrouw Margot Kraneveldt-van der Veen, neemt dinsdag 10 april aanstaande om 16.15 uur het onderzoeksrapport in ontvangst over de doelmatigheid en uitvoering van de subsidieregeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (Suze Groenewegzaal).

Aanleiding van het onderzoek, dat op voorstel van de vaste commissie voor Economische Zaken is ingesteld, ligt in de directe beëindiging van de regeling in augustus 2006 voor nieuwe projecten. De reden voor deze beëindiging was de vaststelling van de minister van Economische Zaken dat de doelstelling voor de productie van duurzame elektriciteit van negen procent gehaald zou gaan worden waardoor het subsidiëren van nieuwe projecten niet meer nodig zou zijn.

Het onderzoek spitst zich toe op de vraag in hoeverre de maatschappelijke kosten van de MEP-regeling opwegen tegen de maatschappelijke baten en in hoeverre deze regeling een bijdrage heeft geleverd aan de innovatie- en technologieontwikkeling.

Het onderzoek is uitgevoerd door B&A Consulting te Den Haag, B&A Consulting is verantwoordelijk voor de conclusies van het rapport. Een klankbordgroep uit de vaste commissie voor Economische Zaken begeleidde het onderzoek.

In de klankbordgroep zitten de volgende leden:
J. Hessels (CDA), D. Samsom (PvdA) H. Zijlstra (VVD).