Gemeente Assen


Actueel

Duurzaamheidsweken in Noorderpark

Assen, 10 april 2007

Kinderen bewust maken van een gezonde en schone woonomgeving. Daar draait het om tijdens de duurzaamheidsweken in het Noorderpark. Van 10 tot en met 20 april zijn er rond duurzaamheid diverse activiteiten voor leerlingen van basisschool De Vuurvogel. Samen met het bewonersoverleg en de gemeente trekken zij de wijk in. Wethouder Piek geeft op donderdag 12 april om 8.45 uur het startschot voor de openingsoptocht.

Leerlingen van de Vuurvogel ondernemen verschillende activiteiten. Zo gaan de kinderen van de onderbouw op 16 en 17 april vogelen onder leiding van gidsen van het IVN en de KNNV. De bovenbouw leerlingen houden de wijkschouw 'kijk op je wijk'. Wethouder Langius geeft woensdag 18 april het startsein van een grote zwerfvuilactie. Waarbij kinderen gewapend met handschoenen en zwerfvuilknijpers de wijk in gaan.

Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling op donderdag 19 april op De Vuurvogel, van 18.00 tot 19.30 uur. De kinderen laten hier zien, wat ze allemaal gedaan en gemaakt hebben.

Voor meer informatie en kaarten van de routes kijkt u op Natuur en Groen.