Verizon Business ontvangt ENX certificatie

10.04.2007 / 10:08 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Verizon business

Verizon business

Verizon Business ontvangt ENX certificatie

READING, Engeland en FRANKFURT, Duitsland, April 10 /PRNewswire/ --


- Verizon Private IP aanbevolen aan ENX netwerkgebruikers in de auto-industrie

Verizon Business maakte vandaag bekend dat het is gecertificeerd door de European Network eXchange Association als Certified Service Provider (CSP) voor het ENX-netwerk. Na een tweefasig certificatieproces dat zich richtte op strikte kwaliteitsnormen van de Europese auto-industrie, is Verizon Private IP gecertificeerd voor het gebruik door ENX netwerkgebruikers als oplossing voor beveiligde uitwisseling van data. Verizon Business treedt hiermee toe tot een selecte groep van leveranciers die speciaal zijn gecertificeerd voor het aanbieden van communicatiediensten aan ENX netwerk gebruikers.

ENX is een vereniging van leveranciers en samenwerkingsverbanden binnen de Europese auto-industrie. Leden zijn onder meer Audi, BMW, Bosch, DaimlerChrysler, DGA, Ford, Karmann, Porsche, PSA Peugeot-Citroën, Renault, SiemensVDO Automotive, Smart GmbH, Volkswagen, ANFAC (Spanje), GALIA (Frankrijk), SMMT (V.K.) en VDA (Duitsland).

ENX maakt gebruik van een communicatienetwerk dat speciaal voor de Europese automobielindustrie is bestemd en dat alle ENX-gebruikers in staat te stelt om op uniforme en geharmoniseerde manier gegevens over ontwikkeling, productie en logistiek tussen bedrijven en over landsgrenzen uit te wisselen. Alle dienstverleners die hun producten en diensten willen aanbieden binnen het ENX-netwerk, dienen een stringente certificatieprocedure te ondergaan om te garanderen dat zij aan de hoge ENX-normen voldoen. Door het gebruik van gecertificeerde leveranciers, kunnen ENX gebruikers profiteren van een vereenvoudigd communicatieproces dat het mogelijk maakt om de workflow-processen te stroomlijnen en optimaal gebruik te maken van bronnen binnen een betrouwbare, snelle en veilige netwerkomgeving. Veel fabrikanten in de auto-industrie eisen van hun leveranciers dat ze voor het uitwisselen van gegevens gebruik maken van het ENX-netwerk.

Lennart Oly, de Algemeen Directeur bij ENX: "ENX biedt de Europese auto-industrie de mogelijkheid om binnen een veilig en uiterst toegankelijk internationaal communicatienetwerk te opereren. Het recent voltooide certificatieproces heeft aangetoond dat Verizon Business duidelijk aan onze hoogstaande procedurele en kwaliteitseisen voldoet. We hebben er het volste vertrouwen in dat Verizon Business een waardevolle bijdrage zal leveren aan belangrijke ENX-initiatieven op het gebied van onder meer kwaliteit, innovatie en kosten. We zien de certificatie van Verizon Business daarom als een belangrijke mijlpaal in ons streven om de ENX te transformeren tot een heus wereldwijd netwerk."

Als gecertificeerde dienstverlener zal Verizon Business in staat zijn om ENX-gebruikers te helpen om te profiteren van de voordelen van een centraal IP-netwerk bij het verbeteren van hun bedrijfsactiviteiten. Verizon Private IP, een op MPLS gebaseerde communicatieoplossing, biedt gebruikers een uiterst veilige, snelle en betrouwbare communicatieomgeving die de algehele productiviteit en samenwerking ondersteunt en hen de mogelijkheid biedt om kostenbesparingen en beheersefficiëntie te realiseren.

John Irvine, vice-president International Marketing bij Verizon Business: "We zijn er trots op om officieel te zijn gecertificeerd als dienstverlener voor de ENX Association en kijken ernaar uit om in de toekomst met de gebruikers samen te werken. In de uiterst concurrerende wereldwijde automarkt moeten bedrijven zich op hun eigen bedrijfsactiviteiten kunnen concentreren in de wetenschap dat de betrouwbaarheid, beveiliging en prestatie van hun communicatienetwerk gegarandeerd is. We hebben er het volste vertrouwen in dat onze wereldwijde IP-backbone en toonaangevende portfolio van diensten en oplossingen bedrijven zowel nu als in de toekomst in staat zal stellen om hun strategische communicatiedoelstellingen te realiseren."

Over de ENX

De ENX opereert met een uiterst beveiligd communicatienetwerk voor de uitwisseling van data over ontwikkeling, productie en logistiek voor de Europese auto-industrie. Het netwerk van de ENX voldoet aan hoogwaardige kwaliteits- en beveiligingsnormen die normaliter alleen worden aangetroffen binnen bedrijfsnetwerken. Tegelijkertijd is het ENX-netwerk voor de deelnemende fabrikanten, leveranciers en ontwikkelingspartners even open en flexibel platform als het publieke internet.

De ENX Association vormt het juridische en organisatorische overkoepelende orgaan van het netwerk. De ENX werd opgericht in 2000; de bestuursleden zijn Audi, BMW, Bosch, DaimlerChrysler, DGA, Ford, Karmann, Porsche, PSA Peugeot Citroen, Renault, Siemens VDO Automotive, Smart GmbH, Volkswagen, ANFAC (Spanje), GALIA (Frankrijk), SMMT (V.K.) en VDA (Duitsland). Raadpleeg voor additionele informatie www.enxo.com

Over Verizon Business

Verizon Business, een onderdeel van Verizon Communications (NYSE: VZ), is een toonaangevende leverancier van geavanceerde ICT-oplossingen aan grote ondernemingen en overheidsinstellingen wereldwijd. In combinatie met een ongeëvenaard wereldwijd netwerkbereik, geavanceerde technologie en professionele dienstverlening levert Verizon Business innovatieve en naadloze zakelijke oplossingen aan klanten overal ter wereld. Raadpleeg voor meer informatie www.verizonbusiness.com.

VERIZON'S ONLINE NEWS CENTER: Verizon persberichten, speeches en biografieën van bestuursleden, mediacontacten, video en beelden van hoge kwaliteit, en overige informatie zijn beschikbaar op Verizon's News Center op het Internet op www.verizon.com/news. Op het News Center kunt u zich inschrijven voor automatische ontvangst van persberichten per e-mail.

Web site: www.verizonbusiness.com
www.enxo.com

Contact:

Clare Ward, Verizon Business, +44-0-118-905-3501, clare.ward@verizonbusiness.com