Politie Haaglanden

Persberichten 10 april

Haaglanden, 10-04-2007

Onverantwoord rijgedrag
Den Haag - Agenten konden maandag 9 april rond 19.00 uur nog net op tijd in de Jonathanstraat een aanrijding voorkomen. Toen zij in de richting reden van de Van Zeggelenlaan, kwam hen plotseling aan beide zijden van de vluchtheuvel een auto tegemoet. De surveillanceauto reed achter de bestuurder aan die aan de verkeerde kant van de luchtheuvel had gereden. De 45-jarige Haagse automobilist maakte diverse overtredingen waardoor hij andere weggebruikers in gevaar bracht. Op de Erasmusweg kreeg de Hagenaar pas in de gaten dat de politieagenten hem een stopteken gaven. Al snel bleek dat de man onder invloed was van alcohol. De blaastest wees 855 ug/l. uit. Processen-verbaal zijn opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Vrouw belandt met invalidewagen in sloot
Den Haag - Een 66-jarige vrouw uit Den Haag belandde maandag rond 13.30 uur met haar invalidewagen in het water bij de Poeldijkseweg. Het gehandicapte slachtoffer was samen met haar eveneens invalide man een stukje gaan rijden met hun invalidemobiel. Het was voor haar de eerste keer en zij wist niet hoe de achteruit van de mobiel werkte. Toen zij dit uitprobeerde, reed zij achterwaarts de sloot in. De vrouw kwam tot haar middel in het water. Na geruime tijd in het water te hebben gestaan, schoten omstanders te hulp. Toen de politie arriveerde, konden zij gezamenlijk de vrouw uit het water halen. Zij was niet goed aanspreekbaar en werd vervoerd naar het ziekenhuis

Drugsdealer gooit eigen glazen in
Den Haag - Na een melding over een ingegooide ruit begaven politieagenten zich op 9 april om 11.50 uur naar de Teijlerstraat. In de buurt van de woning werd aan de hand van een signalement een verdachte aangehouden. Bij een bezoek aan de woning, waarvan de ruit was ingegooid, bleek de inwoner geen identiteitsbewijs te kunnen tonen. Daarop werd hij ook meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering bleek deze 36-jarige man een behoorlijke hoeveelheid geld en verdovende middelen bij zich te hebben. Hij werd ingesloten.

Betrapt tijdens de oogst
Den Haag - In een pand op de Indigostraat werd 9 april om 19.45 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Vier verdachten, allen dertigers, die ter plekke werden aangetroffen waren net bezig met de oogst. In de woning bleek ook sprake van diefstal van stroom en een brandgevaarlijke situatie.

Vier aanhoudingen in zaak Karel Roostraat
Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek heeft maandag 9 april in de loop van de dag vier verdachten uit Den Haag (19, 21, 31 en 36 jaar oud) aangehouden. De vier mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige mishandeling in de nacht van zondag op maandag rond middernacht aan de Karel Roostraat. Hierbij werd een 24-jarige Hagenaar op zijn hoofd geslagen en vervoerd naar een ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het redelijk met de man.

Slachtoffer aanrijding overleden
Den Haag De 80-jarige vrouw die bij een frontale botsing op zaterdag 7 april op de Landscheidingweg zwaar gewond raakte is maandag 9 april aan haar verwondingen bezweken. De vrouw zat als passagier in de auto bestuurd door haar 78-jarige echtgenoot die om nog onbekende redenen op de weghelft van het tegemoet komend verkeer terecht kwam en daarbij frontaal botste op een taxi bestuurd door een 57-jarige Hagenaar.

Kettingbotsing met Jaguar
Den Haag - Twee auto's zijn op 9 april op een Jaguar S-type gereden. De Jaguar stond om 15.20 uur stil op de rechterrijbaan op de Van Alkemadelaan. De bestuurder van een Ford Transit-busje met zeven Poolse inzittenden zag de Jaguar blijkbaar over het hoofd en reed er bovenop. Een Peugeot reed daarna op het busje. Niemand raakte gewond. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Man beroofd van digitale camera, politie zoekt getuigen Voorburg Een 31-jarige Voorburger werd op maandag 9 april omstreeks 02.30 uur beroofd van zijn digitale fotocamera. De man liep over de Van Tuyll van Serooskerkenstraat en had alleen oog voor de gemaakte fotos op de display van zijn camera. Twee personen maakten hier gebruik van en beroofden de Voorburger van zijn camera. Zij sloegen hem tegen de zijkant van zijn gelaat en trokken de camera uit de handen van het slachtoffer. De Voorburger was een moment buiten kennis en miste nog meer voorwerpen. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en roept hen op contact op te nemen via 0900-8844.

Nog negen verdachten vast inzake schietincident Rijswijk Van de elf verdachten zitten er nog negen vast voor betrokkenheid rond het schietincident op het parkeerterrein van een horecagelegenheid in Rijswijk (Event Plaza) maandagochtend 9 april. Het 37-jarige slachtoffer is geopereerd en op de Intensive Care opgenomen.

Doorrijding scooter na aanrijding
Rijswijk - Twee jongens op een zwarte scooter reden zondag 9 april rond 14.00 uur een 64-jarige Haagse fietser aan, waarop zij wegreden en het slachtoffer achterlieten. Het slachtoffer moest op de Haagweg uitwijken voor een hond die de stoep afkwam. De scooterrijders raakte hierop het slachtoffer, waardoor zij viel en verwondingen aan haar hoofd en armen opliep. In het ziekenhuis is zij behandeld aan haar verwondingen. Was u getuige van dit incident? Of weet u wie de jongens op de scooter waren? Belt u dan met de recherche van politiebureau Rijswijk via: 0900 - 8844.

Motorrijder gewond na aanrijding
Maasdijk - Tijdens een aanrijding op zondag 9 april rond 13.45 uur raakte een 36-jarige motorrijder uit Arnhem gewond. Een 54-jarige automobilist reed vanaf de Heenweg de Maasdijk op en reed stapvoets richting Rotterdam. Plotseling klapte de motorrijder op de auto. In het ziekenhuis werd hij behandeld aan zijn verwondingen. Inmiddels is hij weer thuis met diverse kneuzingen en zwellingen. De politie onderzoekt de aanleiding van het ongeval.

18 keer geen gordel in Delft
Delft Op verschillende locaties in Delft bekeurde Politie Haaglanden afgelopen week in totaal 18 mensen, omdat zij hun autogordel niet droegen.
Er werd onder andere gecontroleerd op de Schieweg, De Jacoba van Beierenlaan, de Provincialeweg en op de Vries van Heijstplantsoen. De komende maanden controleert Politie Haaglanden in de hele regio intensief op het dragen van de autogordel. Bij een ongeval werkt de gordel levensreddend en letselbesparend. Ook wordt gecontroleerd op het juist vervoeren van kinderen in de auto.

Dronken tegen boom
Delft- Meerdere getuigen belden 9 april rond 19.00 uur de politie dat er op de Bonairestraat een auto tegen een boom gereden was en dat de drie inzittenden probeerden de auto weg te duwen. De 20-jarige bestuurder uit Delft, die de macht over het stuur verloren was, blies aan het bureau 700 ug/l. De Delftenaar moest zijn rijbewijs direct inleveren.Hij krijgt een proces-verbaal.

Man valt van ladder
Delft Een 42-jarige man uit Delft raakte 9 april om 13.30 uur gewond toen hij op de Bieslandsekade een glazen overkapping van een sportvereniging schoonmaakte en van de ladder viel. De Delftenaar viel ongeveer 5 a 6 meter naar beneden. Het slachtoffer is met onbekend buik- en rugletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Automobiliste rijdt bovenop paaltje
Zoetermeer -Een 58-jarige automobiliste uit Kudelstaart reed zondag 9 april rond 09.15 uur op het Velddreef tegen een paaltje. Hierop besloot zij haar weg te vervolgen. De politie kon haar naar aanleiding van een goed signalement op de Toneellaan aanhouden. Zij kon geen rijbewijs tonen en ze reed met een onverzekerd voertuig. Hierop hielden de agenten haar aan en gaven haar een proces-verbaal.