AutoRai

âMonsterâ Tajima wint met Suzuki Sport Grand Vitara de âRace to the Sky 2007â

(4/10/2007)
Eén van de belangrijkste heuvelklims ter wereld, de âRace to the Sky 2007â, werd dit weekend voor de 10e maal georganiseerd in Queentstown, Nieuw Zeeland. âMonsterâ Tajima, teammanager van het Suzuki fabrieksrallyteam, verscheen weer aan de start met zijn machtige Suzuki Sport Grand Vitara. En bepaald niet zonder succes, want voor de achtste maal, waarvan vijf maal in successie, kon Tajima de lauwerkrans van de overwinning mee naar huis nemen.

Monster Tajima was op de morgen van de âracedayâ vastbesloten om met zijn Suzuki Grand Vitara niet alleen wederom de overwinning te behalen, maar ook om het record, dat overigens al op zijn naam stond, te breken. Helaas was de klassements-proef dit jaar een stuk ruwer dan vorig jaar, waardoor een verbetering van de tijd er niet in zat. Zijn tijd van 8 minuten en 3 seconden was echter nog altijd 17 seconden sneller dan die van zijn grootste rivaal dit jaar, ex-rallyrijder uit het WRC Kenneth Eriksson in een Subaru Impreza WRC.

âKing of the Mountainâ Tajima toonde zich aan de meet uiterst verheugd: âIk heb deze race met de Suzuki Vitara wederom kunnen winnen, mede dankzij de steun van mijn team. De temperatuur op de top âs ochtends tijdens de training was slechts 1 graad boven nul, dus behoorlijk fris. Helaas was de conditie van de proef slecht, waardoor een verbetering van het record er niet in zat.â

Suzuki Sport Grand Vitara
De Suzuki Sport Grand Vitara is een geprepareerde, vierwielaangedreven Suzuki Grand Vitara SUV, uitgerust met een 940 pk sterke twinturbo V6-motor. De ultra-sterke lichtgewicht body van koolstofvezel is gemonteerd op een speciaal space-frame chassis. Het enorme motorvermogen wordt op de weg gebracht via een set enorme 285/60R18 Falken S/TZ04 banden.