Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Werle en Van den Doel op dreef bij EK in Dresden

Het Europees Kampioenschap in Dresden is gevorderd tot de zevende ronde. Dat betekent dat er tekening in de strijd is gekomen, maar met meer dan vierhonderd deelnemers heeft dat natuurlijk niet erg veel te betekenen. Na de zevende ronde gaat Andrei Volokitin uit de Oekraïne alleen aan de leiding met 6 punten. Van de Nederlanders doen Jan Werle en Erik van den Doel het tot nu toe het beste. Zij behoren tot de groep met 5 punten. Nederlands kampioen Sergei Tiviakov heeft 4½ punt en Loek van Wely bracht het tot nu toe tot 4.

Bij de vrouwen staat Tea Lanchava op een gedeelde negende plaats met 5 punten. Bianca Muhren heeft er 4½. Tatiana Kosintseva gaat ongeslagen aan de leiding met 7 uit 7.

Het toernooi duurt van 3 tot en met 14 april. Eventuele tie-breaks zijn op 15 april. Er worden elf ronden Zwitsers gespeeld. Bij de mannen plaatsen de eerste 33 spelers zich voor het volgende toernooi om de World Cup, de eerste stap op weg naar het wereldkampioenschap. Bij de vrouwen plaatsen de eerste 13 speelsters zich rechtstreeks voor het volgende wereldkampioenschap. Informatie over het toernooi vindt u hier.

---

Timman en Cramling hielden elkaar in evenwicht