Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 8 april

Uitgave zaterdag 7 april

* RIJDEN ONDER INVLOED
ROTTERDAM-SPANGEN- Politiemensen hielden vrijdagmiddag een man aan voor rijden onder invloed. De man, een 35-jarige Rotterdammer, reed rond half vier tegen een auto op de Betje Wolffstraat aan, was vervolgens weggelopen en een huis in gegaan. Omstanders meldden dat de man onder invloed van alcohol was. Toen de politiemensen in het huis van de verdachte kwamen, was deze al in diepe slaap gezonken. Hij bleek, na ademanalyse, een promillage van 2,1 te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM-OOST- Politiepersoneel hield vrijdagavond op de Zevenkampsering en de Bosdreef een controle gericht op het rijden onder invloed. In totaal legden bijna 300 personen de blaastest af. Vijf van hen hadden teveel gedronken. Zij kregen daarvoor een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod uitgeschreven.


* AANRIJDING ONDER INVLOED
SCHIEDAM- Politiemensen troffen in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist aan op de rijksweg A20, die achterstevoren tegen de vangrail tot stilstand was gekomen. De bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer, bleek niet alleen onder invloed van alcohol te rijden (1,3 promille), maar ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto is zwaar beschadigd weg getakeld, het kentekenbewijs werd ingevorderd.


* JONGENS NAAR HALT VOOR BRANDSTICHTING
STELLENDAM- Politiemensen hielden vrijdagochtend drie jongens aan voor brandstichting. De drie jongens van 14 en 13 jaar oud en afkomstig uit Stellendam, hadden bij de skatebaan aan het Johan Frisopad een vuurtje gestookt. Ondanks dat het vuur al geblust was door omstanders, bluste de brandweer nog na. De drie zijn overgebracht naar een politiebureau, waar zij met een HALT-proces verbaal zijn heengezonden.


* BROM- EN SNORFIETSCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM- Politiepersoneel hield vrijdagmiddag en -avond op de Blaak een brom- en snorfietscontrole. Tussen half drie en negen uur 's avonds werden 32 bekeuringen uitgeschreven. Met name rijden door rood, rijden zonder geldige papieren en niet de juiste rijbaan gebruiken, kwam vaker voor.


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM- Politiemensen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Delftseplein drie mensen aan voor mishandeling, bedreiging en belediging van een 29-jarige Ridderkerker. De drie, een meisje van 20 en twee jongemannen van 20 en 21 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Wat de aanleiding was van de onenigheid, is niet bekend.


* OPENBAAR VERVOER CONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-TARWEWIJK- Politiemensen hielden, in samenwerking met personeel van de RET vrijdagavond op en rond metrostation Maashaven controles ter vergroting van de veiligheid en om overlast tegen te gaan. Zo'n 30 overtredingen werden geconstateerd, waaronder wild plassen, openbaar alcohol gebruik en ordeverstoring. Hiervoor zijn processen-verbaal uitgeschreven aan betrokkenen. Daarnaast werden zes personen aangehouden die nog gevangenisstraf open hadden staan. Zij zijn ter insluiting overgebracht naar een politiebureau. De RET controleerde de passagiers. Zij constateerden 90 keer dat er iets niet in orde was en deelden boetes uit.


* RIJBEWIJS KWIJT NA ONDER INVLOED
ROTTERDAM-GROOT IJSSELMONDE- Bij een standaard controle op de Akkeroord, troffen politiemensen in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestuurder onder invloed aan. De man, een 30-jarige Rotterdammer, bleek niet alleen onder invloed te rijden, (promillage 1,5) maar ook met een reeds ongeldig verklaard rijbewijs. Hij had nu een rijbewijs zonder foto bij zich, dit bleek van iemand anders te zijn en is ook in beslag genomen.


* VERNIELER AANGEHOUDEN
RIDDERKERK- Politiemensen hielden zaterdag net na middernacht, een 20-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht aan. De man had even daarvoor een ruit ingeslagen aan de Talmastraat. Een oplettende getuige had de man zien weglopen in de richting van de Benedenrijweg. Toen de verdachte de politie zag, begon hij te rennen, maar werd in een tuin aan de Koninginneweg aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
VLAARDINGEN- Politiemensen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige Vlaardinger aan voor huiselijk geweld. De jongeman had in een woning aan de Goudenregenstraat, zijn moeder, zijn vader en zijn broer mishandeld, geslagen en bedreigd. Vervolgens liep hij de tuin in en vernielde het tuinmeubilair. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor. Vader, moeder en broer raakten allemaal licht gewond.


* VROUW GEWOND NA MISHANDELING
ROTTERDAM-OMMOORD- Politiemensen hielden vrijdag begin van de avond een man aan in verband met een mishandeling waarbij een vrouw gewond raakte. Op de Anatole Franceplaats ontstond rond zeven uur onenigheid tussen twee families, mogelijk naar aanleiding van spelende kinderen. Dit ontaardde in een handgemeen waarbij een 35-jarige Rotterdamse gewond raakte in haar gezicht en een bijtwond opliep in haar zij. Een 44-jarige Rotterdammer werd aangehouden, hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht en ieders betrokkenheid.


* POLITIE HOUDT SNELHEIDSCONTROLES
OOLTGENSPLAAT- Personeel van het Verkeershandhavingteam van politie Rotterdam-Rijnmond hield vrijdagmiddag een snelheidscontrole. Op de Bosweg werd tussen drie en half zes al het passerende verkeer gecheckt. Tien bestuurders reden te hard, twee daarvan moesten zelfs hun rijbewijs inleveren. Hoogst gemeten snelheid was 119 km/u, waar 60 de maximum toegestane snelheid is.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
HELLEVOETSLUIS- Politiemensen hielden vrijdagavond een 18-jarige jongeman uit Hellevoetsluis aan voor mishandelen van een eveneens 18-jarige plaatsgenoot. Voor een woning aan de Gentiaan was rond negen uur ruzie ontstaan waarbij het slachtoffer met een fles in het gezicht geslagen was. De verdachte was er vervolgens met een groep in een auto vandoor gegaan. Uit onderzoek bleek het te gaan om de Hellevoeter, hij heeft zich later op de avond gemeld bij een politiebureau, waarna hij werd aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer is met verwondingen aan zijn gezicht en gebit naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. Wat precies de aanleiding was van de onenigheid, is niet bekend.


* TWEE AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL MET GEWELD

ROTTERDAM-ZEVENKAMP- Politiemensen hielden vrijdagavond twee verdachten aan voor het met geweld wegnemen van twee crossfietsen bij twee jongens. De twee, Rotterdammers van 16 jaar oud, fietsten aan het Naardermeer toen zij plotseling van achteren werden beetgepakt en van hun crossfiets werden getrokken. De verdachten gingen er vervolgens snel met de fietsen vandoor. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in en trof op de Rietdekkerweg twee personen aan, die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij, Rotterdammers van 18 en 19 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau, waar ze zij ingesloten.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OUDE NOORDEN- Politiemensen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een man aan verdacht van inbreken/insluiping. Rond half drie kwam de melding dat er werd ingebroken bij een zorginstelling aan de 1e Pijnackerstraat, politiemensen stelden direct een onderzoek in. Daar aangekomen zagen zij twee mannen weglopen van het raam van het pand. Een van hen, een 21-jarige Rotterdammer, werd direct aangehouden. De ander ging er bij het zien van de politie te voet vandoor en wist te ontkomen. De politie zoekt hem nog. De mannen hadden een tas weggenomen, deze is op straat weer gevonden. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten.