Ingezonden persbericht


IBM ISS introduceert GX3002 voor betaalbare beveiliging van netwerkonderdelen op locaties

Krachtige, preventieve beveiliging breder toegankelijk

Capelle a/d IJssel, 10 april 2007 - IBM Internet Security Systems (ISS) introduceert de GX3002, een betaalbare oplossing om ook netwerkonderdelen op andere locaties te beveiligen. Het product maakt deel uit van het IBM Proventia Network Intrusion Prevention System (IPS) en vormt een uitbreiding op de intrusion prevention-technologie van ISS. GX3002 biedt veelzijdige beveiliging om bedreigingen vóór te blijven voor een nieuwe laag van het bedrijfsnetwerk. De oplossing beveiligt één netwerkonderdeel met een verwerkingscapaciteit van maximaal 10 Megabit per seconde (Mbps). De compacte appliance voorziet in geïntegreerde zero-power bypass-functionaliteit om een hoge netwerkbeschikbaarheid te garanderen.

"IBM ISS beschouwt schaalbaarheid als een van de belangrijkste eigenschappen waaraan een oplossingenpakket voor bedrijfsnetwerkbeveiliging moet voldoen", zegt Rob Ayoub, branchemanager Netwerkbeveiliging bij Frost & Sullivan. "Door een betaalbare intrusion prevention appliance toe te voegen aan de productlijn, maakt IBM ISS zijn krachtige, preventieve beveiliging voor een bredere groep ondernemingen toegankelijk. Zo stelt het bedrijf grotere organisaties in staat om extra netwerkonderdelen kosteneffectief te beschermen tegen aanvallen."

Proventia Network IPS GX3002 breidt de IPS-beveiliging van IBM uit naar netwerkonderdelen op andere locaties, zoals kleine vestigingen en kritische eindpunten, waaronder pinautomaten, verkooppunten en zelfservicekiosks. Deze vormen steeds vaker het doelwit van internetaanvallen. Tot nu was het IPS-aanbod voor de beveiliging van deze punten beperkt beschikbaar. Het nieuwe product biedt dezelfde robuuste beveiligingsfuncties als andere Proventia Network IPS-producten en is tegelijkertijd een betaalbare oplossing voor de beveiliging van netwerkonderdelen op andere locaties.

"Een firewall en antivirusoplossing zijn allang niet meer voldoende om een bedrijfsnetwerk te beschermen", zegt Greg Adams, Business Line Executive voor netwerkoplossingen bij IBM Internet Security. "In de huidige dynamische bedrijfsomgevingen krijgen nieuwe applicaties, medewerkers en partners voortdurend toegang tot elk onderdeel van het netwerk. Helaas profiteren ook online aanvallers van de flexibele toegangsmogelijkheden. Bedrijven ontkomen er niet aan om krachtige beveiligingsoplossingen te implementeren, die netwerken tot en met de buitenste grenzen en op de meest kwetsbare punten beschermen."

In tegenstelling tot de oplossingen van andere aanbieders maken de IBM Proventia-producten deel uit van een geïntegreerd beveiligingsplatform. De complete IBM Internet Security Systems-productlijn werkt met een gecentraliseerde beheerconsole: IBM Proventia Management SiteProtector. Dit resulteert in maximale beveiliging in combinatie met vereenvoudigd beheer. Klanten kunnen er ook voor kiezen om het beheer van Proventia Network IPS over te laten aan IBM Managed Security Services.

Met het Proventia-beveiligingsplatform biedt IBM ISS meerlaagse beveiliging voor ondernemingen: van netwerk tot en met host. Alle producten zijn gebaseerd op de beveiligingskennis van het onderzoeks- en ontwikkelteam IBM X-Force en de unieke IBM Virtual Patch-technologie. Hierdoor zijn klanten verzekerd van effectieve beveiliging vóór bedrijfsmiddelen schade ondervinden van online bedreigingen.

Proventia Network IPS GX3002 is per direct beschikbaar. Voor meer informatie over de IBM ISS intrusion prevention-technologie: http://iss.net/products/Proventia_Network_Intrusion_Prevention_System/product_main_page.html

Over Internet Security Systems, Inc., een IBM-onderneming Internet Security Systems, Inc. (ISS), een IBM-onderneming, is de betrouwbare adviseur van duizenden ondernemingen en overheden op het gebied van beveiliging. ISS biedt bescherming voor netwerken, desktops en servers. Het bedrijf loopt al sinds 1994 voorop in beveiliging. Het geïntegreerde IBM Proventia®-beveiligingsplatform helpt bij het optimaal functioneren van netwerken en het beschermen tegen online aanvallen voordat deze van invloed zijn op de bedrijfsactiviteiten. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op de beveiligingsexpertise van het X-Force® Research & Development-team - dé autoriteit op het gebied van kwetsbaarheidsonderzoek en bedreigingen. De ISS-productlijn wordt gecompleteerd door complete [IBM Managed Security Services en Professional Security Services. Meer informatie is beschikbaar op www.iss.net.

Meer informatie
Internet Security Systems
Bert van Es
Sales Director
Telefoon: 010 28 62 600
E-mail: bvanes@nl.ibm.com
www.iss.net

Progress Communications
Sanjay Korteweg
Account Manager
Telefoon: 020 363 11 52
E-mail: sanjay@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl