Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 10-04-2007

Bestuurders onder invloed aangehouden

HARMELEN De politie heeft in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.15 uur kreeg een 48-jarige automobilist uit Harmelen op de Kerkweg een stopteken. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 560 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de man naar huis gestuurd.

MAARSSEN Op de Straatweg controleerde de politie in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 april een 24-jarige bestuurder uit Maarssen. Uit de eerste blaastest bleek de beginnend bestuurder te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees 425 ug./l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur kon de man weer naar huis.

Verkeerscontrole

OUDEWATER Maandagmiddag heeft de politie op de Willeskop een controle uitgevoerd.

Tussen 13.00 en 14.30 uur werden in totaal vijf processen verbaal uitgeschreven voor onder andere het negeren van het inhaalverbod en het overschrijden van de maximum snelheid.

Verkeersongeval

WOERDEN Op de Oudelandseweg vond zondagmiddag een ongeval plaats waarbij een man op een bromfiets gewond raakte.

Omstreeks 14.55 uur kreeg de politie een melding dat een ongeval had plaatsgevonden op de Oudelandseweg. Ter plaatse bleek dat een 56-jarige man uit Amsterdam met zijn bromfiets onderuit was gegaan. De man reed omver een drempel waardoor zijn bromfiets ging steigeren en de man achterover op de weg viel. Hij moet voor behandeling naar het Hofpoort ziekenhuis in Woerden.