Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen, 10-04-2007

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Een 19-jarige autobestuurster uit Hoogeveen raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Koekoeklaan. Ter hoogte van de bocht met de Korhoenlaan stopte de vrouw omdat een bal de weg oprolde. Hierbij reed ze enige meters achteruit waarna ze op een achter haar stilstaande auto botste. De 48-jarige eveneens uit Hoogeveen afkomstige bestuurster werd met nek- en rugklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (07-129231)

Politie bekeurt alcomobiliste
BORGER Een 26-jarige inwoonster van Nieuw Buinen is maandagmiddag bekeurd voor het rijden onder invloed. Toen de politie de autobestuurster op de Bloemdijk wilde bekeuren voor het niet dragen van de autogordel bleek de vrouw onder invloed te verkeren. Ze blies 580 ug/l waarna haar rijbewijs werd ingevorderd. (07-129253)

Politie vordert rijbewijs snelheidsovertreders in BUNNE Maandagmiddag werd het rijbewijs van een 39-jarige motorrijder uit Wildervank ingevorderd. De man reed over de Noordenveldweg met een snelheid van 149 km/u. De maximumsnelheid bedraagt daar 80 km/u. (07-129262)

PESSE Een 48-jarige Hagenaar werd maandagmiddag eveneens bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De man reed in zijn auto over de A28 met een snelheid van 174 km/u. Ter plaatse bedraagt de maximumsnelheid 120 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-129275)

ZWINDEREN Maandagavond werd een 44-jarige Duitser op de A37 bekeurd. De man reed in zijn auto met een snelheid van 197 km/u waar een maximumsnelheid toegestaan is van 120 km/u. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-129319)

Politie stelt auto buiten gebruik
MEPPEL Een 23-jarige autobestuurder uit Meppel raakte maandagavond zijn auto kwijt. De man die op de Govert Flinckstraat door de politie werd bekeurd voor het niet dragen van de autogordel bleek nog 2 geldboetes ter waarde van ruim 234 euro open te hebben staan. Omdat deze direct betaald moesten worden en de man geen geld had werd zijn auto door de politie buiten gebruik gesteld. Na betaling kan hij zijn auto terug krijgen. (07-129286)

Inbraak in sportkantine

NORG Tussen zondagavond 19.00 en maandagmorgen 09.00 uur werd er ingebroken in een voetbalkantine aan de Schapendrift. Door een raamkozijn te vernielen kon de dader binnenkomen. De buit bestond uit snoep, etenswaren en frisdrank. (07-129190)

Beroving met geweld
ASSEN Een 46-jarige man uit Beerta werd maandagmiddag op de Roldertorenlaan overvallen. De man reed op zijn fiets in het Asserbos in de richting van de Beilerstraat. Ter hoogte van de atletiekbaan werd hij onverwachts staande gehouden door twee mannen die geld van hem eisten. Toen hij aangaf geen geld bij zich te hebben kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Drie door de man zojuist in De Smelt gekochte kaarten voor het feest Vrienden van RTV-Drenthe werden door de overvallers afgenomen en doormidden gescheurd. De politie stelt een onderzoek in. RTV Drenthe nam kontakt op met de benadeelde en stelde drie kaarten ter beschikking. (07-129250)

Man door politie aangehouden voor mishandeling
SMILDE Een 50-jarige inwoner van Smilde is maandag aangehouden terzake bedreiging en mishandeling van zijn eveneens in Smilde wonende zus. De man wordt ervan verdacht zijn 40-jarige zus maandagmiddag voor haar woning te hebben bedreigd en te hebben geschopt en geslagen. Hierbij werd tevens de bril van het slachtoffer vernield. De politie stelt een onderzoek in. (07-129248)

Politie houdt man aan voor bedreiging ex en dochter STUIFZAND Een 45-jarige inwoner van Stuifzand is maandagavond aangehouden voor bedreiging van zijn 42-jarige ex-vrouw en hun dochter. De man vernielde tevens een in de straat staande auto die eigendom is van een 42-jarige Hoogevener. De politie stelt een onderzoek in. (07-129350)

Schuurbrand
ZUIDWOLDE Door nog onbekende oorzaak ontstond er maandagavond brand in een bij een woning staande schuur aan de Noorderweg. Deze kon door de brandweer geblust worden. De politie stelt een onderzoek in. (07-129347)

Politie houdt drietal aan voor poging tot doodslag ROLDE De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 3 mannen aangehouden. Twee Roldenaren, 38 en 21 jaar, en een 20-jarige man uit Vries worden ervan verdacht een 37-jarige inwoner van Oude Pekela te hebben bedreigd. Deze wilde s nachts zijn 16-jarige stiefdochter en haar 16-jarige vriendin uit Rolde ophalen. Toen hij hoorde dat zij lastig gevallen en beledigd waren door de mannen sprak hij hen daarop aan. De man verklaarde bedreigd te zijn door de drie mannen waarna hij in zijn auto moest vluchten. Hierna zetten de drie mannen de achtervolging in waarbij de auto van de man vernield werd. Het drietal achtervolgde de man met de meisjes tot in Stadskanaal waarna zij aangehouden en ingesloten werden. Er wordt een onderzoek ingesteld. (07-129378)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280