Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 10 april

* POLITIE HOUDT VERDACHTE GEWAPENDE OVERVAL BELWINKEL AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster arresteerde maandagochtend een 21-jarige Rotterdammer na een gewapende overval op een belwinkel aan de Putsebocht. Twee mannen kwamen rond half twaalf de winkel in en bedreigden een medewerker met een mes. Met een geldbedrag en belkaarten gingen de daders er vandoor. De politie stelde na de overvalmelding direct een uitgebreid onderzoek in en hield de verdachte aan. De 21-jarige man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.


* VEEL SCHADE EN RIJBEWIJS KWIJT
ROTTERDAM-RUBROEK- Op de Vondelweg ontstond maandag begin van de avond een aanrijding waarbij vier auto's beschadigd raakten. Getuigen zagen een auto, bestuurd door een 19-jarige Rotterdammer, met zeer hoge snelheid op de Vondelweg rijden, toen hij door een hobbel in de weg de macht over het stuur verloor en vier auto's ramde. Het rijbewijs en het kentekenbewijs van de Rotterdammer zijn ingevorderd.

Uitgave maandag 9 april

* POLITIE HOUDT MAN NA VERNIELING AAN
SPIJKENISSE - Een 27-jarige man uit Spijkenisse werd zondagochtend rond half zeven aangehouden voor vernieling. De man gooide een raam in van een metrostation aan de Heemraadlaan. Gealarmeerd politiepersoneel hield de man aan.


* MOTORRIJDER ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
STAD AAN 'T HARINGVLIET - Een 20-jarige motorrijder raakte zondagmiddag rond vier uur zwaar gewond na een aanrijding op de Zeedijk. Het slachtoffer verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, reed met de motor tegen een openslaand hek en belandde enkele tientallen meters verder in een weiland. Hij raakte zwaar gewond en werd door de traumahelikopter overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* BRAND IN WONING
HEENVLIET - In een woning aan de Schuttersstraat ontstond zondagochtend rond half tien brand op het gasfornuis. Op het moment dat de bewoners het met water blusten, kwam er een steekvlam die in de afzuigkap sloeg. De brandweer bluste de brand. De 43-jarige bewoner werd in verband met ingeademde rook overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.


* MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hielden zondagochtend vier mannen uit Vlaardingen aan op de Markgraaflaan. Het viertal, in de leeftijd van 29 tot 34 jaar oud, trok planten en bloemen uit een plantenbak om ze vervolgens op straat te gooien. Na het betalen van een boete van 50 euro per persoon werden zij heengezonden.


* NA VERNIELING AUTO AANGEHOUDEN
HOOGVLIET - Dankzij een oplettende getuige zijn zondagochtend een 17-jarige jongen uit Rozenburg en een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. Omstreeks half zes hoorde de getuige een aantal klappen en zag dat de 17-jarige jongen van een geparkeerdstaande auto afsprong. Hij hield de jongen staande. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte en zijn 18-jarige vriend aan. De auto raakte beschadigd aan de zij- en achterkant.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR HELING
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid arresteerden maandagochtend een 24-jarige man zonder vaste verblijfplaats voor heling. De verdachte werd rond zes uur op de Schaatsbaan gecontroleerd en bleek in het bezit te zijn van een gestolen fiets. Hij had eveneens inbrekersgereedschappen bij zich. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE MISHANDELING AAN

Politiemensen van het district Rotterdam-West arresteerden zondagavond een 74-jarige Rotterdammer na een mishandeling op de Verlaatstraat.
Omstreeks acht uur kreeg de Rotterdammer onenigheid met zijn 34-jarige buurvrouw, wat in een handgemeen eindigde. Het slachtoffer liep onder meer schaafwonden op en licht nekletsel en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
De verdachte werd door gealarmeerde politiemensen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.


* MOTORRIJDER ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
STAD AAN 'T HARINGVLIET - Een 20-jarige motorrijder raakte zondagmiddag rond vier uur zwaar gewond na een aanrijding op de Zeedijk. Het slachtoffer verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, reed met de motor tegen een openslaand hek en belandde enkele tientallen meters verder in een weiland. Hij raakte zwaar gewond en werd door de traumahelikopter overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zondagochtend een alcoholcontrole op de Olympiaweg. Tussen vier en acht uur moesten 405 bestuurders een blaastest afleggen, waarna 12 mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén van hen was een beginnend bestuurder.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE INBRAAK AUTO AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zondagmiddag een 31-jarige Rotterdammer aan voor inbraak in een auto. De man wordt ervan verdacht zondagmiddag in een aantal auto's, geparkeerd aan de Breeweg, te hebben ingebroken. Hij werd dankzij oplettende getuigen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de Rotterdammer in verzekering gesteld.


* RIJBEWIJS MOTORRIJDER INGEVORDERD NA FORSE SNELHEIDSOVERTREDING

BARENDRECHT - Politiepersoneel vorderde zondagavond het rijbewijs van een 24-jarige motorrijder uit Barendrecht in na een forse snelheidsovertreding. Rond half acht zag een politieman dat de man op de A16 bij het Terbregseplein met hoge snelheid reed. Op de A15 reed hij ten minste 210 km/uur en ter hoogte van Barendrecht op het Vaanplein kon hij staande gehouden worden. Het rijbewijs van de 24-jarige man werd ingevorderd.