Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 april 2007

(

Hillegom Snelkraak parfumeriewinkel en poging bij tabakshop
De politie doet onderzoek naar een snelkraak op een parfumeriewinkel aan de Hoofdstraat en een poging daartoe op een tabakshop aan de Meerstraat.
Op vrijdag 6 april rond 04.00 uur werd een ruit van de parfumeriewinkel ingeslagen en een onbekende hoeveelheid parfumerie uit de winkel gestolen.
Op maandag 9 april werd rond 04.45 uur gebeurde het inslaan van een ruit van een tabakshop. Men is echter niet binnen geweest. Het waarom is nog niet duidelijk. Mogelijk dat de dader(s) gestoord werden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Hillegom Geweld
De politie doet onderzoek naar twee incidenten waarbij sprake was van geweld. Eén man is daarbij aangehouden. Op zondagavond 8 april vlogen twee groepen jongeren rond 20.15 uur op de Hoofdstraat elkaar in de haren. Een onderlinge vete lijkt er de aanleiding voor te zijn. Toen de politie arriveerde was één groep jongeren al vertrokken. Een 14 jarige jongen uit Hillegom deed aangifte dat hij was mishandeld. De politie zet het onderzoek voort.
Maandagmorgen 9 april rond 12.00 uur werd bij de spoorwegovergang aan de Nieuweweg een 58 jarige man uit Heemstede aangehouden. Hij negeerde de aanwijzingen van een politieman die in zijn vrije tijd reageerde op het niet werken van spoorbomen. Na het contact wat hij daarover opnam met het KLPD hoorde hij dat een stroomstoring er de oorzaak van was en dat er geen verkeer de spoorwegovergang mocht passeren. De aangehouden verdachte vond het nodig om dit te negeren en met zijn auto tegen lichtjes tegen de benen van de agent te rijden. De man is inmiddels weer vrij. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Geweld
De politie doet onderzoek naar enkele geweldincidenten die zich in het afgelopen lange weekeind plaatsvonden. Tot dusver zijn vier verdachten aangehouden tegen wie proces-verbaal wordt opgemaakt.
Op vrijdag 6 april rond 03.00 uur ontstond er een vechtpartij tussen twee groepen jongeren aan de Van Berckelweg nabij de Schiestraat. Toen de politie arriveerde was er nog één groep van zo'n 20 tot 25 man over. Eén jongen had een bebloed gezicht en anderen gaven aan geslagen te zijn. Even later kwamen vier jongens aanfietsen die door de groep herkend werden als die geslagen hadden. De politie hield de vier, twee 16 jarigen uit Oegstgeest, een 17 jarige uit Leiderdorp en een 17 jarige uit Leiden, aan. Zij zijn inmiddels weer vrij.
De politie heeft die nacht diverse keren moeten ingrijpen bij dreigende vechtpartijen op de Grent. Het lukte de agenten om controle te houden over de situatie. De politie heeft wel enkele stappers met bloedneuzen zien lopen en enkelen voor het doen van aangifte doorverwezen naar het politiebureau.

Noordwijk Aanrijding
Op zondag 8 april rond 15.30 uur, ontstond op de Duinweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Bij de aanrijding vielen vier gewonden.
De aanrijding gebeurde doordat een 62 jarige automobilist uit Katwijk op de verkeerde weghelft kwam met de aanrijding tot gevolg. De bestuurder van deze auto, een 23 jarige man uit Noordwijk, raakte door glassplinters licht gewond aan zijn gezicht.


Een 19 jarige jongen uit Noordwijk en een 52 jarige vrouw uit Noordwijk klaagden over pijn aan de borst door vermoedelijk het dragen van autogordels en een 52 jarige man uit Noordwijk die net als de jongen en de vrouw bij de man in de auto zaten, klaagde over zijn nek. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC nadat hij door de brandweer uit de auto was gehaald.
De veroorzaker van de aanrijding bleek wel gedronken te hebben maar bleef onder de wettelijke norm van 220 ug/l. Er werd 205 ug/l. gemeten. De politie maakt wel proces-verbaal op tegen de man.

Leiden Twee aanhoudingen voor bekrassen auto's
De politie heeft vrijdagavond 6 april twee mannen van 19 en 20 jaar uit Leiden aangehouden in verband met de vernielingen van personenauto's aan de Lammenschansweg. Die avond waren wederom ongeveer 20 auto's vernield op deze weg. Door een oplettende getuige konden beide mannen worden aangehouden. Na verhoor bekenden zij eveneens de vernielingen op de avond van 31 maart jl. te hebben gepleegd. Meedere aanhoudingen worden nog verwacht. De politie verzoekt benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan dit alsnog te doen.

Leiden Dader vernielingen aan woning aangehouden
De politie heeft vrijdag 6 april na onderzoek een 20 jarige man uit Leiden aangehouden voor het plegen van vernielingen aan een woning aan de Leliestraat te Leiden. De man bekende tijdens het verhoor zeker zeven keer vernielingen te hebben aangericht sinds januari 2006.

Leiden Minderjarigen voor pogingen beroving aangehouden
De recherche heeft vorige week vier minderjarige jongens uit Leiden aangehouden op verdenking van het plegen van vijf pogingen beroving en één beroving. Tussen december 2006 en januari/februari 2007 werden voornamelijk fietssters op de Broekweg en op de Korte Mare gedwongen te stoppen waarna geprobeerd werd hun tassen te beroven. Van één persoon werd de tas daadwerkelijk geroofd. Drie van de verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij justitie. De vierde wordt verdacht van heling. Het onderzoek duurt nog voort. De politie verzoekt personen die een soortgelijke (poging) beroving in de Merenwijk hebben meegemaakt zicht te melden bij de recherche (0900 - 8844) om alsnog aangifte te doen.

Waddinxveen Brievenbussen dichtgelijmd
Vermoedelijk zijn in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 april de sloten van twaalf brievenbussen van de flat aan de Joke Smithoeve dichtgelijmd. Een bewoonster ontdekte 's morgens dat de brievenbussen in de portiek geheel met pur schuim waren bespoten. De brievenbussen zijn hierdoor vernield en niet bruikbaar. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844, team Waddinxveen-Boskoop.

Waddinxveen Inbraak in bedrijf
In de avond van vrijdag 6 of de nacht van zaterdag 7 april is ingebroken in een bedrijf aan de Staringlaan. Men wist een ruit aan de achterzijde van het pand in te slaan om binnen te komen. Vervolgens werd er geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 - 8844, team Waddinxveen-Boskoop.

Waddinxveen Auto tegen boom
Zaterdag 7 april even voor 18.00 uur vond op de Zuidplaslaan een eenzijdig ongeval plaats. Een 22 jarige automobilist uit Waddinxveen reed in de richting van de Dreef toen hij in een bocht de controle over zijn auto verloor. De auto raakte eerst de stoeprand waarna het tegen een boom tot stilstand kwam. De bestuurder zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Een medischteam is per traumahelikopter ter plaatse gekomen om assistentie te verlenen. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Daar is een bloedproef genomen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Gouda Frontale aanrijding
Zaterdag 7 april even voor 21.30 uur vond op de Burgemeester Van Reenensingel een frontale aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 20 jarige automobilist uit Gouda reed in de richting van de Groenhovenweg. Bij deze kruising had de bestuurder groen licht. Volgens getuigen haalde hij andere auto's met hoge snelheid in. Ter hoogte van de kruising met de Groenhovenweg zou hij een auto hebben afgesneden en voor de bocht hebben afgeremd. Daar raakte hij in een slip waarna hij betonblokken raakte. Vervolgens reed hij recht op een tegenligger af. De tegenligger, een 56 jarige automobilist uit Gouda, werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Een 22 jarige inzittende van de andere auto werd voor controle eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft de 20 jarige bestuurder aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Krimpenerwaard Verkeerscontrole
Het politieteam Krimpenerwaard heeft vrijdag 6 april enkele snelheidscontroles in haar gebied gehouden. In Gouderak werd tussen 20.30 en 21.15 uur op het Veerstalblok gecontroleerd. Er werden zes overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. In Lekkerkerk op de Opperduit werden drie bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid hier was 88 km/uur. Een bestuurder van een landbouwvoertuig was één van de bekeurden. Hij reed 43 km/uur met de trekker terwijl 25 km/uur de maximum toegestane snelheid voor zo'n voertuig is. Op de Lageweg in Ouderkerk aan den Ijssel werden twee bestuurders bekeurd voor te hard rijden, en elf voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. In Bergambacht ook in de avond gecontroleerd. Vier bestuurders reden te hard. Een bestuurder reed 82 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 60 km/uur is. Een bestuurder van een landbouwvoertuig was één van de overtreders. Hij reed 53 km/uur met zijn voertuig terwijl deze maximum 25 km/uur mag rijden. Zaterdag 7 april eveneens in de avond werd in Gouderak op het Middelblok nog een snelheidscontrole gehouden. Acht bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 90 km/uur waar 60 is toegestaan.

--- einde berichten ---

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --