Persberichten Utrecht Stad, 11.15 uur

Utrecht, 10-04-2007

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagavond rond 22.20 uur heeft de politie een 15-jarige jongen en een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een getuige belde de politie dat er op dat moment bij een woning aan de Mijdrechtstraat werd ingebroken. Ter plaatsen zagen agenten vier jongens bij de woning. Bij het zien van de politieauto gingen zij er vandoor. Twee van de vier konden na een korte achtervolging op de Waalstraat aangehouden worden. De andere twee zijn nog voortvluchtig. De ouders van de minderjarige jongen zijn in kennis gesteld van de aanhouding van hun zoon. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerslichten vernield

UTRECHT Maandagavond rond 22.15 uur heeft de politie drie mannen en een vrouw van 25, 26 ,27 en 28 jaar uit Utrecht aangehouden op de Vleutenseweg voor vernieling van een verkeerslicht. Een getuige had de vernieling gezien en waarschuwde de politie. Ter plaatsen stonden drie mannen en een vrouw op het bewuste kruispunt. Een van hen, een 27-jarige man uit de Utrecht, had nog een gedeelte van het verkeerslicht in zijn handen. Agenten hebben de vier aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit de verklaringen bleek dat de 27-jarige man als enige de vernieling had gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heler aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond rond 21.40 uur een 19-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van heling. De man liep over de Paranadreef met een crossmotor. Politieagenten zagen dat de man mank liep en vermoedde dat hij net gevallen was met de crossmotor. Toen zij de man hierop aanspraken kon hij echter geen verklaring geven. Ook had hij geen papieren bij zich en zat er geen kenteken op de motor. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt nog of de motor gestolen is.

Poging doodslag

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden voor bedreiging van een beveiligingsmedewerker. De man had onenigheid gekregen met een medewerker van winkel aan de Van Rensselaerlaan. Een beveiligingsmedewerker heeft de man vervolgens de winkel uitgezet. Toen de man tot twee maal probeerde met zijn auto de beveilingsmedewerker aan te rijden, is de politie ingeschakeld. Agenten hebben de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Utrechter is in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

UTRECHT De politie heeft een 47-jarige vrouw uit Bilthoven aangehouden op de Adelaarsstraat vanwege het rijden onder invloed. Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.45 uur de vrouw door rood verkeerslicht rijden en hielden haar staande. Agenten roken een alcohollucht en hebben de vrouw laten blazen. De blaastest was positief en agenten hebben de automobiliste aangehouden. De uitslag van de ademanalyse was 700 ug/l. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.