Gemeente Lingewaard


Aanleg Pannenhuis II een belangrijke stap alt tekst

De aanleg van bedrijventerrein Pannenhuis II is begonnen. Na een lange uitgiftestop kan de gemeente over enige tijd weer kavels uitgeven om de vooral Lingewaardse ondernemers van dienst te kunnen zijn. De behoefte om uit te breiden is namelijk groot.

Pannenhuis II is een uitbreiding aan de achterzijde van bedrijventerrein Pannenhuis richting Haalderen. Het terrein wordt uitgebreid met 19 hectare, goed voor zon 20 tot 30 bedrijven. Het gebied is met name bedoeld voor de transportsector, bouw, milieu, afvalverwerking en agribusines.
Nu worden er graafwerkzaamheden uitgevoerd voor de waterhuishouding. Binnenkort komt firma Van Dalen om een woonhuis en een stal aan de Kamervoort te slopen.

Wethouder Ben Jansen van Economische zaken en Ontwikkeling industrieterreinen is tevreden dat er eindelijk begonnen kan worden met de noodzakelijke uitbreiding. ,, De vraag naar kavels in onze gemeente is veel groter dan het aanbod. Ik weet dat veel Lingewaardse ondernemers zitten te springen om een kavel. Ik ben dan ook blij dat we eindelijk deze belangrijke stap hebben kunnen zetten. Wethouder Jansen verwacht dat de bestemmingsplanprocedure midden van dit jaar van start kan gaan. De kaveluitgifte kan dan eind dit jaar beginnen. ,,Dit betekent niet dat ondernemers die belangstelling hebben moeten wachten. Degene die zich op Pannenhuis II willen vestigen kunnen zich natuurlijk nu al melden.

Voor aanmelden en informatie kan men contact opnemen met de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Lingewaard Han van der Beek: 026-3260324.