Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 april 2007

Jan Camphuis: 053-4555588

Aangehouden met gestolen fiets

Hengelo

Een oplettende getuige viel maandagavond 9 april rond 19.00 uur het gedrag op van twee mannen in de omgeving van de Parallelweg in Hengelo. De twee hadden veel belangstelling voor geparkeerde auto's. Toen hij de twee aansprak gingen deze er vandoor. Op de Kwakelstraat sprak hij ze weer aan, hij had ondertussen de politie gewaarschuwd. Hier werden de twee, Hengeloërs van 20 en 23 jaar, samen met de getuige aangetroffen. Bij controle bleek dat de fiets die men bij zich had van diefstal afkomstig was. De Hengeloërs zijn hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 23-jarige vond het daarbij nodig de politiemensen te beledigen. De 20-jarige is na verhoor weer heengezonden, de 23-jarige is voor verder onderzoek opgesloten. (07-045897)

Politie zoekt getuigen coniferenbrand

Overdinkel

Een 55-jarige bewoner van een woning aan de Veldkamp in Overdinkel ontdekte maandag 9 april aan het eind van de middag bij thuiskomst dat er bij hem een 14-tal coniferen in brand hadden gestaan. Bij controle bleek dat de brandweer zondagavond de 8e een coniferenbrand op dit adres had geblust. Alles wees op brandstichting. Een onderzoek in de buurt leverde signalementen van twee jongens op die ten tijde van de brand in de buurt waren gesignaleerd. Het gaat om twee Nederlandse jongens van 13 a 14 jaar die gekleed waren in donkere kleding zonder jas. Beiden waren op een fiets. Wellicht zijn er meer getuigen die iets hiervan hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de politie Twente te bereiken via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (07-045884)

Deel rieten dak afgebrand

Almelo

Maandagavond om ongeveer 20.15 uur werd door een getuige gemeld dat het rieten dak van een gebouw, wat staat op de begraafplaats aan de Wierdensestraat in Almelo, in brand stond. Deze getuige was onmiddellijk met een tuinslang begonnen met blussen wat bij de komst van de brandweer door hen werd overgenomen. De brand was daarna snel onder controle maar er kon niet worden voorkomen dat een deel van het rieten dak werd vernield. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Wel wordt van brandstichting uitgegaan en kan er worden gesteld dat het kordate optreden van de getuige erger heeft voorkomen. De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk in de omgeving van de begraafplaats iets is opgevallen wat met de mogelijke brandstichting te maken heeft. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000 (07-045948)

Aanhoudingen na mogelijke drugsdeal

Almelo

Maandagavond 9 april om ongeveer 22.20 uur werd doorgegeven dat een drietal personen zich verdacht ophielden bij het tankstation van een garagebedrijf aan de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. Bij het tankstation werd een man met een scooter gesignaleerd door de politiemensen die snel ter plaatse waren. Een auto met twee inzittende die erbij had gestaan reed snel weg bij het zien van de politieauto. De man op de scooter bleek een 30-jarige Almeloer te zijn waarvan de politiemensen wisten dat hij drugsgebruiker is. Hierop is hij in verband met controle op de opiumwet gefouilleerd en werden bij hem twee zakjes met een behoorlijke hoeveel, vermoedelijk harddrugs, aangetroffen, cocaïne en heroïne. Hij is toen aangehouden. Dit werd via de mobilofoon doorgegeven omdat het vermoeden bestond dat de beide inzittenden van de auto de drugs hadden geleverd. Deze auto werd direct daarna een eind verder op de Henriëtte Roland Holstlaan aangetroffen en aan de kant gezet. De twee inzittenden, Enschedeers van 24 en 26 jaar, werden gefouilleerd en bij de oudste van de twee werd een aanzienlijke hoeveelheid euro's aangetroffen. Hierop zijn ook deze twee aangehouden als verdacht van het handelen in harddrugs. De auto is voor verder onderzoek in beslag genomen en afgesleept. De twee zijn, net als de 30-jarige Almeloer, opgesloten en in de loop van dinsdag de 10e april voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-045964)

Onder invloed en geen rijbewijs

Enschede

Dinsdagmorgen 10 april werd om ongeveer 02.50 uur op de Sibculobrink in Enschede een 33-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd. Hij bleek behoorlijk diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd daarop aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.55 promille uit. Normaliter zou nu zijn rijbewijs zijn ingevorderd, maar dit was niet mogelijk omdat de 33-jarige niet in het bezit is van een rijbewijs. De nodige processen-verbaal zullen worden opgemaakt. (07-045981)

Drie dagen oude auto gestolen

Enschede

Een 61-jarige Enschedeer kwam maandagmorgen om ongeveer 07.00 uur tot de ontdekking dat zijn pas drie dagen oude auto was gestolen. Hij had de auto zondagavond om ongeveer 23.00 uur op de parkeerplaats in de omgeving van zijn woning aan de Dr. Van Damstraat in Enschede geparkeerd. Het gaat om een blauwe Kia, type CEE D met het kenteken 60-TX-VK en heeft een waarde van rond de 18.000 euro. (07-045766)

Aanhouding na ergerlijke mishandeling

Haaksbergen

Maandagmorgen 9 april om ongeveer 03.00 uur zagen surveillerende politiemensen op de Buurserstraat in Haaksbergen ter hoogte van de Ronde Bultenweg een jongen op de weg staan. Op de grond tegen een boom zat een tweede jongen. Deze laatste, een 17-jarige Haaksbergenaar, bleek gewond te zijn aan zijn gezicht. Bij navragen bleek dat hij bij het paasvuur in Buurse problemen had gehad met een drietal jongen. Een van deze drie had de 17-jarige geslagen, waarbij mogelijk ook de andere twee zich niet onbetuigd hebben gelaten. Samen met een aantal vrienden was de 17-jarige op de fiets richting Haaksbergen gegaan maar kon ter hoogte van de Ronde Bultenweg niet verder van de pijn. Een van de vrienden bleef achter en de ouders werden gewaarschuwd. Ondertussen waren de politiemensen al ter plaatste en deze waarschuwden een ambulance. De 17-jarige hoefde niet mee met de ambulance en de ouders konden hem meenemen. Een onderzoek naar het drietal werd ingesteld en naar aanleiding daarvan kon later in de nacht, rond 04.15 uur, een 17-jarige jongen uit Haaksbergen worden aangehouden die ervan wordt verdacht de mishandeling te hebben gepleegd. Hij gaf dit later ook toe en is daarop in eerste instantie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Toen het onderzoek was afgerond mocht hij, na overleg met de officier van justitie, in de loop van maandagavond met zijn ouders naar huis. De identiteit van de andere twee is ondertussen bekend en ook zij zullen deze week een verklaring af moeten leggen. (07-045744)


---- --