Circuit Park Zandvoort

---

Premières en spektakel tijdens Paasraces

Voor in totaal 7.300 toeschouwers werden afgelopen weekeinde op Circuit Park Zandvoort de traditionele Paasraces verreden. Bij dit evenement kwam voor het eerst de nieuwe Formido Swift Cup aan de start, de nieuwe merkenraceklasse met de 140 pk sterke Suzuki Swift. In de Dunlop SportMaxx Clio Cup werd voor het eerst met de raceversie van de nieuwe Renault Clio geracet, terwijl in de Formule Ford de nieuwe Duratec-motor zijn Nederlandse première beleefde.

De Duitser Steve Kirsch won met een afgetekende start-finishzege de première van de Formido Swift Cup. "Aanvankelijk was het wel even lastig, maar ik bouwde al snel een kleine voorsprong op en kon vervolgens de overwinning naar huis rijden", aldus de 27-jarige coureur uit Hohenstein-Ernstthal. Zijn teamgenote bij het Duitse Frensch-Power-Team, Sandra Douma, kon haar tweede startpositie in de race niet handhaven. Bij de start werd ze voorbijgestoken door Tim van Gog, die ook als tweede over de eindstreep kwam. Douma was als derde in de race ook de best geklasseerde dame. In de tweede race in de nieuwe klasse luidde de volgorde hetzelfde: Kirsch won opnieuw voor Van Gog en Douma.

De twee-uursrace in de SEAT Cupra Cup leverde een overwinning op voor het duo Ronald Morien/Ferry Duivenvoorde. De tweede plaats was na een spannende strijd voor Quint Engel/Niels Bouwhuis, met Jacco Valentijn en Renate Sanders op de derde positie. In de wedstrijd over 40 minuten op maandag zegevierden Morien en Duivenvoorde opnieuw, gevolgd door het damesduo Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur en Ward Rosier/Simon Gras.

Francesco Pastorelli scoorde perfect bij zijn debuut in de Formule Ford, waarin hij alledrie de races van het weekeinde op zijn naam wist te schrijven. In de eerste race zegevierde de Geva Racing-coureur voor Simon Knap, die de eerste paar ronden leidde, en Rogier Jongejans. De race op zaterdag was tevens de eerste maal dat er in de Nederlandse Formule Ford met de nieuwe 1600 cc Duratec-motor werd gereden. Liroy Stuart was op de vierde plaats de beste rijder met de vertrouwde 1800 cc Zetec-motor. De tweede plaats achter Pastorelli in de race op zondagochtend was voor Henk Vuik, de Noor Anders Krohn werd derde. Op zondagmiddag werd de Belg John Svensson tweede, Anders Krohn eindigde opnieuw als derde.

De eerste race van de Samsung BMW 130i Cup zorgde voor heel wat turbulentie. Eerst werd de race gestopt nadat de auto van Henry van Os bij het uitkomen van de Audi-S meerdere malen over de kop geslagen was. De gevolgen bleven beperkt tot materiële schade en datzelfde was het geval na een tweede zware crash na de herstart bij het uitkomen van de Gerlachbocht, waarbij meerdere auto's betrokken waren. Winnaar werd uiteindelijk Tim Coronel voor Ricardo van der Ende en Bas Schothorst. De tweede wedstrijd leverde een overwinning op voor Sebastiaan Bleekemolen, die in de 16 ronden lange wedstrijd Tim Coronel en Dillon Koster voorbleef.

Tim Buijs won de eerste wedstrijd van de Dunlop SportMaxx Clio Cup, waarin dit seizoen voor het eerst met de nieuwe Renault Clio III RS "Coupe" gereden wordt. Achter hem eindigden Pim van Riet en Paul Vahstal na een spannende strijd op de plaatsen twee en drie. In de tweede race maakte Michael Bleekemolen het familiesucces compleet met een keurige overwinning voor teamgenoot Melvin de Groot en Benno van Ree.

De beide races in het Delta Lloyd Private Banking NK Historische toerwagens en GT's werden gewonnen door Anthony van den Oetelaar met een Jaguar E-Type.