Circuit Park Zandvoort


---

Formido hoofdsponsor Formido Swift Cup

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties

Formido Bouwmartken B.V en Circuit Park Zandvoort hebben een sponsorovereenkomst gesloten voor het komende raceseizoen. Met het ondertekenen van deze overeenkomst is Formido Bouwmarkten hoofdsponsor en naamgever geworden van de Formido Swift Cup. Tijdens de traditionele Paasraces op 7 en 9 april zal de jongste raceklasse van Nederland haar debuut maken op Circuit Park Zandvoort.

Formido Bouwmarkten verwacht een grotere naamsbekendheid te creëren vanwege de enorme aandacht die de Suzuki Swift Cup in de media en bij de racefans krijgt.
Formido is een bouwmarktorganisatie met bijna 80 vestigingen en behoort tot de vier grootste bouwmarktketens van ons land. Het accent ligt bij de Formido Bouwmarkten op het decoratieve assortiment en dit is door een overzichtelijke indeling bij de winkels goed terug te zien. Net zoals de 125 pk sterke Suzuki Swift, heeft Formido zowel aan de ervaren personen als de nieuweling veel te bieden. De keuze voor de Swift Cup was niet lastig, licht algemeen directeur Jan van den Ham toe: "Bouwmarkten waren in het verleden vooral gericht op klussende mannen, maar met het sponsoren van de Formido Swift Cup willen wij laten zien dat we, net zoals de Swift Cup, jong, dynamisch en voor iedereen toegankelijk zijn."

De Formido Swift Cup is een nieuwe merkenklasse rond de Suzuki Swift en maakt deel uit van het Dutch Power Pack. Deze beginnersklasse biedt jong kart- en autosporttalent de mogelijkheid om al vanaf het 15e jaar te racen. Daarnaast zijn de instapkosten zo laag mogelijk gehouden om ook nieuwkomers de mogelijkheid te bieden om met weinig middelen toch aan de start te verschijnen. Door een grote interesse vanuit de groep vrouwelijke racers is een speciale ladies cup uitgeschreven. "Ook dit aparte klassement voor vrouwen sluit aan op het nieuwe winkelformat van Formido Bouwmarkten", vertelt Van den Ham. "Als bouwmarkt gaan we verder dan een doe-het-zelf afdeling. Het nieuwe format richt zich ook op de decoratieve kant, wat ook veel vrouwen aan zal spreken".

Klanten van Formido kunnen kans maken op toegangskaarten voor evenementen waar de Formido Swift Cup aan de start verschijnt. "We hebben een aantal leuke verrassingen voor onze klanten in petto", vertelt Reind Wolthers, directeur van de Stichting Formido Franchise Nemers.

De kalender van de Formido Swift Cup telt veertien races, verdeeld over zeven grote evenementen op Circuit Park Zandvoort, TT Circuit Assen en het Belgische circuit van Zolder. Elk weekend zullen twee races verreden worden van elk 12 ronden of 50 kilometer. Hoogtepunten van het seizoen zijn de optredens in het voorprogramma van Zandvoort Masters of Formula 3 op Zolder en twee races tijdens de A1 GP op 29 en 30 september op Circuit Park Zandvoort.

Doc Word document
Grootte: 34.0K bytes

Jpg Hi-res foto
Grootte: 1.9M bytes


* Persberichten overzicht

© Copyright 2007 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. |