Ministerie van Defensie

10-04-2007 10:53

PODIUMPLAATSEN VOOR RACINGTEAM LANDMACHT

Foto: YZ Producties - Van der Sloot en Verschuur eindigden als tweede klik voor vergroting
Het team van de Koninklijke Landmacht behaalde gisteren bij de aftrap van het nieuwe autosportseizoen in Zandvoort een eerste en tweede plaats tijdens de tweede ronde. In de Seat Cupra Cup moest de landmacht zijn titel van vorig jaar verdedigen.

Ronald Sarink en zijn nieuwe teamgenoot Jeroen den Boer sleepten de meeste punten voor het team binnen. In de eerste race finishten ze net buiten het podium op de vierde plaats, de tweede race leverde een eerste podiumplaats op. Voor Den Boer werd het zo een prima geslaagd debuut in de autosport.

Foto: YZ Producties - Duo Sloot/Verschuur op het podium klik voor vergroting
Voor titelverdedigers Sandra van der Sloot en Sheila Verschuur begon het weekend slecht. Motorproblemen in de twee-uurs race leidde ertoe dat ze in de tweede race achteraan startten. Toen het licht op groen ging dook Van der Sloot echter meteen de pits in voor de verplichte rijderswissel. Door deze tactische meesterzet had Verschuur een vrije baan. In plaats van een tijdrovende serie inhaalacties kon ze haar eigen lijnen rijden, met een tweede plaats als resultaat.