Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 10-04-2007

Getuigen gezocht van inrijden op parkeercontroleur

VEENENDAAL - Dinsdagmiddag 3 april reed een 28-jarige man op de Tuinstraat in op een parkeercontroleur omdat hij het niet eens was met een bekeuring. De politie roept getuigen op die om ongeveer 17.25 uur het incident zagen plaatsvinden zich te melden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

(persbericht van 4 april 2007) Man aangehouden voor poging doodslag op parkeercontroleur. VEENENDAAL - De politie heeft dinsdagmiddag 3 april een man aangehouden omdat hij geprobeerd heeft een parkeercontroleur aan te rijden.

Een parkeercontroleur wilde omstreeks 17.25 uur een bekeuring uitschrijven voor een auto waarvan de parkeertijd ruim was overschreden. Op dat moment verscheen de eigenaar van de auto. De 28-jarige man was het niet eens met de bekeuring en begon de controleur uit te schelden.

Ook spuwde hij de controleur in zijn gezicht. Hierop gaf de controleur aan dat de man was aangehouden. De verdachte stapte in zijn auto en reed weg. Tijdens het wegrijden stuurde hij in de richting van de parkeercontroleur die nog net op tijd opzij kon springen.

Aan de hand van het kenteken wist de politie de identiteit van de verdachte te achterhalen en is de man op donderdag 5 april aangehouden.

Aangereden

DRIEBERGEN- Op maandagavond raakte een vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.45 uur reed een 82-jarige vrouw uit Zeist in haar invalidenwagen over de Arnhemsebovenweg. Zij stak hier de weg over en liet hierbij een automobilist niet voorgaan. Een aanrijding ontstond en de vrouw brak haar pols en werd behandeld door ambulancepersoneel.

Rijden onder invloed

LANGBROEK- Op de Doornseweg, Langbroekerweg en de Dorpsstraat werden vanaf 19.00 uur tot middernacht 75 automobilist gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken.

Veel te veel

VEENENDAAL- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 03.15 uur werd de 39-jarige man uit Lienden aangehouden omdat hij met een slok op teveel achter het stuur zat. Agenten zagen dat hij even daarvoor op de Rondweg Oost twee rijstroken nodig had om op de weg te blijven. De man blies op het bureau maar liefst 995 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon ook zijn rijbewijs inleveren.