Deelgemeente Charlois Rotterdam

Mevrouw A. de Vries krijgt zilveren Karel de Stoutespeld

Op vrijdag 30 maart heeft dagelijks bestuurder Lionel Martijn een zilveren Karel de Stoutespeld uitgereikt aan mevrouw A. de Vries-Hartman, al jarenlang vrijwilligster bij Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk.

Mevrouw De Vries begon in de jaren zestig als vrijwilligster bij de wijk- en speeltuinvereniging aan de Mijnkintstraat. Vanaf 1972 was zij een aantal jaren aanwezig bij het zomerkamp. Verder was zij bij vrijwel iedere activiteit van de vereniging betrokken.

Speciale vermelding verdient de balletclub. Gedurende 28 jaar gaf Anneke de Vries met succes leiding aan deze club, wat onder meer leidde tot een lange reeks van balletvoorstellingen, eerst in het Prinsestheater en later in Theater Zuidplein, waar de balletvoorstelling van haar pupillen steevast uitverkochte zalen trok. In 1991 ontving mevrouw De Vries voor haar activiteiten als balletlerares de Charloise Prijs voor Kunst en Cultuur.

Verder was zij gedurende een aantal jaren bestuurslid, onder andere voorzitter.

Nog steeds is zij als vrijwilligster actief. Op dit moment begeleidt zij met veel succes jonge mensen, die in het kader van een taakstraf tijdelijk bij de speeltuin te werk zijn gesteld. Daarnaast organiseert zij de bingo-avonden.

Omdat Anneke de Vries op 11 april 80 jaar wordt, organiseerde Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk op 30 maart een verjaardagsfeest in het verenigingsgebouw aan de Mijnkintstraat 5.