Deelgemeente Charlois Rotterdam

Nieuwe griffier voor Deelraad Charlois

Robin Blokland Op 2 april is Robin Blokland als nieuwe griffier van de Deelraad Charlois begonnen.

De griffier is het hoofd van de griffie en ondersteunt samen met de plaatsvervangend griffier, Sandra de Rijk, de leden van de deelraad in hun werkzaamheden. Een vraaggesprek met de nieuwe griffier.

Wie is Robin Blokland?

Ik woon al sinds mijn 11^e in Rotterdam en heb, zoals het bij Rotterdam past, tijdens mijn studietijd haven-, vervoer- en logistiek management gestudeerd. Toen ik in mijn tweede baan bij de regionale brandweer in Midden- en West-Brabant meer en meer in aanraking kwam met de politiek heb ik besloten er nog maar een studie aan vast te plakken: bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit. Dé opstap naar een baan als griffier; zeker na de kennismaking met het politieke vak in de deelraad van IJsselmonde. Al met al een echte uitdaging.

Wat kan de griffier/griffie betekenen voor de burgers van Charlois?

Veel!, roept Robin gelijk. De griffie is een vast aanspreekpunt voor de burgers van Charlois als ze vragen hebben over de deelraad of in contact willen komen met één of meer leden van de deelraad. Ook kunnen burgers terecht bij de griffie met vragen over de onderwerpen die bijvoorbeeld op de vergaderingen van de deelraad (hebben) gestaan of als burgers mee willen praten tijdens vergaderingen. Ik vat het meestal samen als: de griffie is hét ambtelijk apparaat van de raad.

En wat heeft u met Charlois?

Met een grote glimlach op zijn gezicht antwoordt Robin: Het eerste wat in mij opkomt is variatie, echt in alles. In de mensen, allerlei culturen door elkaar heen; in de omgeving, veel bebouwing maar toch ook een enorm groot groen hart -het Zuiderpark- endichtbij de havens. Ja, dat is toch altijd nog iets wat mij enorm trekt.