Gerechtelijke organisatie

Rechtbank Groningen heeft nieuwe president

Groningen, 10 april 2007 - Sinds 2 april heeft de rechtbank Groningen een nieuwe president. Mr. R. Keurentjes (52) volgt mr. W. Duitemeijer (59) op, die sinds 1999 president is. Voor zijn benoeming gaf Keurentjes leiding aan de sector civielrecht bij de rechtbank âs-Hertogenbosch. Duitemeijer werkt nu als raadsheer in het gerechtshof Arnhem.

De nieuwe president begon zijn loopbaan binnen de rechterlijke macht in 1985 als gerechtsauditeur/rechter-plaatsvervanger in Zutphen. Daar werd Rob Keurentjes in 1992 sectorvoorzitter, eerst van de sector familie- en jeugdrecht, daarna van de sector strafrecht. In 1998 stapte hij over naar de toenmalige Directie Rechtspleging van het Ministerie van Justitie (tegenwoordig de DSR, Directie Strategie Rechtspleging) in Den Haag, waar hij onder meer twee jaar hoofd van de afdeling Beleid was. Vanaf september 2001 werkte Keurentjes bij de rechtbank âs-Hertogenbosch als sectorvoorzitter van de sector civielrecht.

Duitemeijer is in maart benoemd tot raadsheer in het gerechtshof Arnhem. Daar behandelt hij onder andere kantonzaken waarvan hoger beroep is ingesteld. Begin maart heeft Duitemeijer afscheid genomen van de rechtbank Groningen.

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 10 april 2007 Naar boven