Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Geld weg na afleidingstruc

Zutphen, 10-04-2007 o De politie waarschuwt burgers voor een tot nu toe onbekende man die een Zutphenaar het nodige geld heeft gekost. Tijdens het wisselen leidde hij zijn slachtoffer af en wist het papiergeld uit zijn portemonnee weg te nemen.

Aanleiding voor dit bericht vormt een incident dat op vrijdag 6 april j.l. op het Roodsplein plaats vond, waarbij een tot nu onbekende man vanuit de portemonnee van een 74-jarige man uit Zutphen ongemerkt een geldbedrag wist weg te nemen. De onbekende man wilde geld wisselen en het slachtoffer wilde hem ter wille zijn. Laatstgenoemde werd echter tijdens het wisselen door de onbekende man afgeleid en miste kort nadien een paar honderd euro aan papiergeld. Hij heeft inmiddels aangifte van diefstal gedaan.

Het signalement van de onbekende man luidt als volgt: het gaat om een Oost- Europees type. Hij is vermoedelijk tussen de 30 en 50 jaar oud. De man heeft een gezet postuur. Hij is ongeveer 1.65 meter à 1.70 meter lang. De man had kort geknipt, warrig, donker haar en droeg blauwe kleding.

Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.