Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Man aangehouden voor vernieling tuin

Zutphen, 10-04-2007 o De politie heeft op maandag (09/04) een 24-jarige inwoner uit Zwolle aangehouden in verband met vernielingen in een tuin van een woning aan de Schimmelpennincklaan. Daarnaast wordt hij tevens verdacht van diefstal van een aantal spullen. De verdachte is in verband met het politieonderzoek ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 09.45 uur een melding dat een persoon op bovengenoemde locatie allerlei spullen in een tuin had neergezet, waardoor diverse planten beschadigd werden.

Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de verdachte zich naar de bewoonster toe al eerder op de ochtend zeer vervelend had gedragen door onder meer heel vaak aan te bellen. De bewoonster en verdachte zijn bekenden van elkaar en eerstgenoemde heeft inmiddels aangifte van vernieling gedaan.

Over de gedumpte spullen (waaronder een printer, een lantaarn met kaars en een fietszitje) verklaarde de man dat ze van diefstal afkomstig waren. Vaststaat dat de spullen in Zutphen zijn weggenomen; onduidelijk is nog van welke locaties. De politie gaat verder met het onderzoek.